Tale ved Aarhus Universitets årsfest 9. september 2011

Tale til Dorthe B. Ravnsbæk – modtager af Aarhus Universitets rejselegat


Her på universitetet hylder vi det stærke samarbejde og evnen til sammen at skabe banebrydende resultater. Men Aarhus Universitet er også et universitet, hvor der er plads til at hylde eneren, når han eller hun skiller sig ud med helt enestående resultater. Derfor vil jeg gerne bede Dorthe Ravnsbæk fra det interdisciplinære nanoforskningscenter iNANO træde frem.

Kære Dorthe

Tidligere i år besluttede en enstemmig jury at udnævne dig til årets europæiske ph.d.-studerende blandt en lang liste af indstillede kandidater. Den officielle titel er European Young Researcher’s Award. Alene ved Aarhus Universitet er der mere end 1.800 ph.d.-studerende, og jeg tør næsten ikke gætte på, hvor mange der er på europæisk plan, måske 50.000. Så de fleste kan vist regne ud, at det forudsætter noget usædvanligt at vinde den pris.

Du har klaret dig i en benhård international konkurrence. Med fremragende forskning af allerhøjeste kvalitet er du med til at udvikle nye materialer til lagring af brint. Det er en helt afgørende forudsætning for at kunne anvende brint som brændstof. På vegne af universitetet vil jeg gerne kvittere for din indsats ved at overrække dig Aarhus Universitets rejselegat på 25.000 kr., som sikkert vil komme dig til gavn under dit ophold på MIT det næste halve år.

Hjerteligt tillykke, Dorthe. Jeg er sikker på, at vi kommer til at høre meget mere til dig og dine forskningsresultater i fremtiden.