Tale til modtager af formidlingspris

Tale til Philipp Schröder – modtager af Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris 2013

En oplyst befolkning er et grundvilkår i demokratiet. Universiteternes forskere har et særligt ansvar for at sætte deres viden i spil og bidrage til en oplyst samfundsdebat. Det er ikke altid nogen let opgave, for der vil ofte være tale om kompleks forskning, som ikke desto mindre skal formidles i klare vendinger. Der findes forskere, som ikke alene formår at gøre dette, men som også gør det i mange forskellige sammenhænge og på mange forskellige måder

For at belønne de forskere har Aarhus Universitet siden 2006 uddelt Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingspris på 100.000 kroner. I år går prisen til professor i økonomi Philipp Schröder, som jeg vil bede om at træde frem.

Kære Philipp

Du har i efterhånden mange år leveret vedkommende og levende forskningsformidling om blandt andet globalisering og eksport. Du bidrager gerne med din ekspertviden til nyhedsmedierne. Du er løbende i dialog med politikere og erhvervsliv. Og ikke mindst er du en yderst flittig og populær foredragsholder. Hver gang, du bidrager til samfundsdebatten, foregår det klart, tydeligt og med stor forskningsmæssig integritet. Kvaliteter, som jeg ved, at dine studerende også sætter stor pris på i din undervisning.

Tak for indsatsen og tillykke med prisen!