Tale til modtager af pædagogisk pris

Tale til Lisanne Wilken – modtager af Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Pædagogiske Hæderspris 2013

Universiteterne uddanner flere unge mennesker end nogensinde. Og for at sikre høj kvalitet i vore uddannelser, er det vigtigt at underviserne kombinerer forskningstyngde med pædagogisk indsigt.

I erkendelse af dette forhold er Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Pædagogiske Hæderspris siden 2009 blevet uddelt til en forsker, som på særlig vis har markeret sig inden for det universitetspædagogiske område. I år går prisen og de 100.000 kroner til lektor på Institut for Kultur og Samfund Lisanne Wilken, som jeg nu vil bede om at træde frem.

Kære Lisanne

Flere studerende end nogensinde før tager på studieophold uden for deres hjemland. Det er en meget positiv udvikling, og som samfund har vi stor gavn af både de danske studerende, som rejser ud – og de udenlandske studerende, som kommer hertil.

Men internationaliseringen medfører også  udfordringer, som det er vigtigt, at vi tager hånd om. Udenlandske studerende har erfaringer med et anderledes uddannelsessystem og de har ofte en anderledes faglig og kulturel baggrund. Det skal vi tage højde for i undervisningen, og på det område har du ydet en pionérindsats. I dit arbejde med ’det internationale undervisningslokale’ har du udviklet uddannelsesformer, eksamensformer og vejledningsformer, som formår at integrere studerende med vidt forskellige forudsætninger. Den internationale kandidatuddannelse European Studies er blot ét blandt mange eksempler på de resultater, som du med energi helhjertet pædagogiske engagement har opnået.

Derfor: Et stort tak for indsatsen, og hjerteligt tillykke med prisen!