Årsfest på Aarhus Universitet 2012

Aarhus Universitet begyndte sit virke den 11. september 1928 og holder hvert år en fest for at markere sin grundlæggelse. Til festen inviterer vi samarbejdspartnere fra både den offentlige og den private sektor, centrale personer fra det politiske liv og de personer, der på forskellige måder har hjulpet os i det forløbne år – både inden for og uden for murene.


Årsfesten 2012 blev fejret den 14. september
Festdagen blev indledt om eftermiddagen med taler, festforelæsning, ph.d.-præsentation, musikalsk indslag, promovering af æresdoktorer og pris- og legatoverrækkelser i Aulaen på Ndr. Ringgade. Aarhus Universitet udnævnte traditionen tro en æresdoktor på hvert hovedområde i forbindelse med årsfestens eftermiddagshøjtidelighed.

Med en udnævnelsen til æresdoktor bliver fire betydelige samarbejdspartnere knyttet tættere til Aarhus Universitet. Samarbejdet med de fremtrædende forskere finder sted inden for forskning, undervisning og i de videnskabelige netværk. De fire forskere har på hver sin måde været med til at styrke udviklingen af Aarhus Universitets forskning og uddannelse. Hver æresdoktor er knyttet til et hovedområde.

De fire æresdoktorer er:

Andre prismodtagere

Taler ved årsfesten

Billeder fra årsfesten

Om aftenen fortsatte festen i Musikhuset Aarhus. Festlighederne blev indledt med en koncert med Bobo Moreno, Ida Corr, Mike Andersen, Andrea Pellegrini, Anders Blichfeldt, Niels HP og Veronica Mortensen. Koncerten foregik under ledelse af kapelmestrene Peter Vuust og Per Christian Frost. Aftenens konferencier var Niels Olsen. Efter underholdningen var alle gæster inviteret til buffet.

Samme dag holdte de studerende Idrætsdag og Danmarks Største Fredagsbar i Universitetsparken med temabarer, aktiviteter og koncerter.

Du kan se det samlede program for dagen her


2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002

2001