Månedens billede (141)

Foto i den kollegiehistoriske afdeling af den universitetshistoriske samling. Ukendt fotograf

Eksamenstid 1971: Hele to kollegianere på Kollegium 6, gang 3 blev kandidat med kun en times mellemrum, så der var travlhed med afhentningerne efter deres respektive afsluttende eksamen.

Her ses den første afhentningsprocession, hvor den nyslåede cand.jur. Ellen Margrethe Thomsen siddende på en stol anbragt på en stige transporteres hjem til kollegiet, hvor ”gangen drak den ganske nat”, som der står i gangens protokol.

Kollegietraditionen med på fantasifulde måder at afhente en gangfælle efter dennes afsluttende eksamen, var - i hvert fald hvad angår parkkollegierne ved Aarhus Universitet - på sit højeste i 1960'erne.

Samme lokalitet 46 år senere - nu med klinkebelægning, solafskærmning og faget Psykologi bag murene (idet Jura er flyttet til Hovedbygningen). Fløjen bagest til venstre er en del af grundhuset i universitetets første bygning - indviet 1933 - mens fløjene i billedets højreside er tilkommet langt senere. Foto AU Universitetshistorie 20. juni 2017