Du er her: AU » Om AU » Profil » AU Universitetshistorie » Historisk showroom » Galleri » Fag, institutter, afdelinger og fakulteter » Tandlægehøjskolen/Odontologisk Institut/Tandlægeskolen

Tandlægehøjskolen - Odontologisk Institut - Tandlægeskolen

Tandlægehøjskolens bygninger blev opført i den nordvestlige del af Vennelystparken after tegninger af arkitekt C.F. Møller. (Ukendt fotograf).

Undervisningen på Århus Tandlægehøjskole påbegyndtes i efteråret 1958. Den officielle indvielse fandt sted i 1961. I 1992 fusioneredes Tandlægehøjskolen med Det Lægevidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet, der samtidig omdøbtes til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Den tidligere Århus Tandlægehøjskole var nu blevet til Odontologisk Institut - i daglig tale Tandlægeskolen.

Litt.: "Århus Tandlægehøjskole 1958-83", Tandlægebladet 1983: 87: nr. 16, pp. 543-572.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 11.04.2014