Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alle nyheder

21.12.2010 | Internationale radio podcasts

Fremmed Territorium

I forbindelse med stramningerne af den danske immigrationspolitik har et par AU professorer nogle gode nyheder til udlændinge.

21.12.2010 | Internationale radio podcasts

AU forsker bevilliget 1,5 millioner euro

Jiong Li, en kinesisk født forsker og lektor ved AU er blevet tildelt 1.5 millioner euro eller hvad der svarer til ca. 10 millioner kroner fra EU.

Den største forandringsproces i Aarhus Universitets historie er nået til beslutningsfasen. Den 9. marts bliver universitetsledelsens beslutninger lagt frem for medarbejdere og studerende.

20.12.2010 | Medarbejdere

Tid til en beslutning

Den faglige udviklingsproces er nået dertil, hvor der skal læses, overvejes og tages en beslutning, slår rektor fast. Kun høringsfasen på Arts mangler.

20.12.2010 | Studerende

SU-reform i modvind

Oppositionen kalder regeringens nye SU-udspil et oplæg til valgkamp. Eksperter forudser ikke enighed før valget.

Anders Børglum skal lede forskningsprojektet ”Sequencing Schizophrenia”. Det er første gang, man undersøger det genetiske materiale så detaljeret i Danmark, og forskningen er også enestående på verdensplan.

20.12.2010 | Medarbejdere

Han drømmer om at løse skizofreniens gåde

Professor Anders Børglum har netop modtaget fire millioner kroner fra Lundbeckfonden til at komme videre i sin søgen efter genetiske årsager til skizofreni – en af verdens mest smertelige og gådefulde sygdomme.

Aarhus Universitet får ifølge budgettet indtægter for omkring 5,9 milliarder kroner i 2011 - eller cirka 350 millioner kroner mere end i år.
Universitetsdirektør Jørgen Jørgensen.

20.12.2010 | Medarbejdere

Mens vi venter på forliget

Aarhus Universitets økonomi er både god og i vækst. Men behovet for et bredt politisk forlig om fremtidens bevillinger rykker tættere på, og flere af de midler, som universitetet får, er øremærkede til helt specifikke formål.

Privatfoto.

20.12.2010 | Studerende

Tilbageblik på første semester

Gabi Overgaard læser molekylærbiologi, og hun er en af de førsteårsstudernde, som blogger om livet som naturvidensskabsstuderende.

Steffen Lund Madsen og Emilie Tholstrup er glade for deres nye pris ”Årets Iver”. De to initiativtagere har fået prisen for at skabe et bedre studiemiljø på Afdeling for Lingvistik.

20.12.2010 | Studerende

Årets Iver 2010

En lille – men vigtig – pris er blevet oprettet på Afdeling for Lingvistik. Prisen går til årets initiativtager for at skabe et bedre studiemiljø. Årets Iver 2011 kan gå til alle på universitetet.

Billerne i montren hedder månetorbister, men biolog Morten DD Hansen kalder dem i daglig tale lortebiller. Det er nemlig det, de er. Månetorbisten lever kun i kokasser. Og kun i de kokasser, der befinder sig på sydvendte skråninger på Samsø. Man troede i flere år, at den var uddød i Danmark, men Morten DD Hansen fandt for nylig et par eksemplarer efter at have bladret hundredvis af kokasser igennem.

20.12.2010 | Studerende

Jeg er ikke bange for at blive til grin

Naturvidenskaben skal ud til folket, mener biolog, naturvejleder, forfatter og kratlusker Morten DD Hansen. Den gode historie står i centrum i alle hans aktiviteter.

Illustration: JoaQuim Marques Nielsen

20.12.2010 | Studerende

Urmenneskets fornemmelse for afsky

Dette nummers Frit en forsker-spørgsmål: Hvorfor skærer man ansigt, når man bider i en citron?

Viser resultater 1 til 10 ud af 26

1 2 3 Næste