Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alle nyheder

Foto: Lars Kruse/AU-foto

11.04.2011 | Medarbejdere

Fremtidens Aarhus Universitet – lige nu

Hvem er på plads, hvor langt er vi, og hvornår får jeg noget at vide om min egen fremtid på Aarhus Universitet? UNIvers spørger, og universitetsdirektør Jørgen Jørgensen svarer.

- I Danmark er der ikke tradition for konflikter mellem teologi og naturvidenskab. Det hænger sammen med, at religionen ikke spiller den samme store rolle i det danske samfund som i for eksempel USA, siger teolog og adjunkt i religionsvidenskab Marie Vejrup (th.), der her taler med lektor i fysik Ulrik Uggerhøj. Foto: Lars Kruse / AU-foto

11.04.2011 | Medarbejdere

Religion vs. naturvidenskab?

Krigen mellem teologien og naturvidenskaben er afblæst. UNIvers har sat en fysiker og en teolog stævne i serien ”To fag frem”, og de to forskere er enige om, at fysikken og teologien trods vidt forskellige arbejdsområder også har fælles interesser.

Illustration: Louise Thrane Jensen

11.04.2011 | Fælles tema

Undervisningslysten smitter!

Både auditoriets indretning, variation i undervisningen og kroppens fysiske tilstand har betydning for de studerendes koncentrationsevne. Underviserens engagement er dog langt den vigtigste faktor, mener ekspert.

Hvordan orienterer vi vores uddannelser mere mod arbejdsmarkedet? Sådan lød et af de overordnede spørgsmål på konferencen. Over 160 var mødt op for at drøfte fremtidens humanistiske uddannelser på en konference arrangeret af Videnskabsministeriet i samarbejde med de humanistiske fakulteter i Danmark. 
På konferencen løftede Arts også sløret for, hvordan de vil revitalisere kandidatuddannelserne. Foto: Roar Lava Paaske / AU-foto

11.04.2011 | Studerende

Fremtidens humanist har en klar profil

Søges: Mere erhvervsparate humanistiske kandidater. Haves: Humanister med stærk arbejdsmarkedsrettet profil.

Illustration: Louise Thrane Jensen

11.04.2011 | Studerende

Tvivlsomme dybhavsspåkoner

Frit en forsker spørger om hvaler virkelig kan forudse jordskælv. Har du en idé til Frit en forsker, så send en mail til redaktionen på univers@au.dk

11.04.2011 | Studerende

Ny dansk-kinesisk kandidatgrad i 2012

Allerede nu kan aarhusianske studerende overveje, om de vil være blandt de første, der tager den sidste del af deres danske uddannelse i Beijing. Kandidatgraden er stadig halvt dansk, selvom auditoriet står i Kina og underviserne taler engelsk.

Foto: Roar Lava Paaske
Rune Iversen (t.v.) og Jeppe Vejs (t.h.) har været venner siden gymnasiet. De står bag videoen ”Chatroulette Love Song”, som på næsten ingen tid er blevet set over tre millioner gange på YouTube.

11.04.2011 | Studerende

Fra speciale til verdenshit

På bare få dage blev videoklippet af en mand, der frier til en fremmed kvinde over nettet verdenskendt. Alt sammen fordi en aarhusiansk studerende ville afprøve teorien fra sit speciale om videoer, der deles på nettet.

Berkeley er et eliteuniversitet, ikke bare hvad angår lærere og studerende, men også f.eks. i forhold til det tekniske udstyr, vi får mulighed for at arbejde med, siger Fabrizio De Rosa, som her er på opgave i det californiske redigeringsrum sammen med Mundusklassekammeraterne Kornelia Trytko og Felix Irmer (forrest).

11.04.2011 | Studerende

Fra Ringgaden til Berkeley

UC Berkeley, som har en af USA's bedste journalistskoler, er nu gået ind i et tættere samarbejde med Center for Journalistiske Universitetsstudier. Det sker i et konsortium, der tilbyder en unik kandidatgrad i global journalistik og netop har afholdt den første fælles konference.

Illustration: Louise Thrane Jensen

11.04.2011 | Fælles tema

En kultur med åbne døre

På naturvidenskab har de studerende mange skemalagte timer. Det giver en tæt kontakt mellem de studerende og underviserne.

Illustration: Louise Thrane Jensen

11.04.2011 | Fælles tema

Undervisning er så meget

At tælle katedertimer er ikke nok til at afgøre, hvor meget undervisning de studerende får. Men hvad er undervisning så? Og hvad skal der gøres, for at humaniorastuderende kan få mere og bedre undervisning?

Viser resultater 1 til 10 ud af 24

1 2 3 Næste