Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alle nyheder

Kodeordet er kvalitet, begrunder prodekan Anne Marie Pahuus sit ønske om øget internationalisering på Arts. Det er også sigtepunktet i den aktuelle reorganisering af forskningen på hovedområdet. Foto: Lars Kruse
Grafik: Nikolai Lander

20.12.2011 | Medarbejdere

Arts skal se mod England og USA

De humanistiske fag skal have karriereforløb efter amerikansk model for at tiltrække udenlandske forskertalenter, mener ung filosofilektor. Prodekan Anne Marie Pahuus ønsker også flere udenlandske forskere til hovedområdet og noterer sig, at der er stigende interesse for at komme til AU.

Fra venstre ph.d. Xiao Ma, adjunkt Nils E. Magnussen og professor Daniela Grimm. De udgør det danske forskerteam, der sammen med Daniela Grimms team ved universitetet i Magdeburg i Tyskland står bag forsøget med kræftceller i rummet. I baggrunden ses en vægtløshedssimulator kaldet ”Random Positioning Machine”, der bruges til celleforsøg på Jorden. Foto: Roar Lava Paaske 
Den kinesiske rumraket Shenzhou-8 blev afsendt fra området Indre Mongoliet i Kina den 1. november 2011 (den 31. oktober dansk tid). Mens den var i kredsløb om Jorden i en højde af 350 kilometer, skulle den koble sig sammen med Kinas rumlaboratorium Tiangong-1, der om få år gerne skulle få besøg af kinesiske astronauter. Det var Kinas første sammenkobling af moduler i rummet – en såkaldt docking. Foto: Xiao Ma

20.12.2011 | Medarbejdere

Kræftceller på kinesisk rum-mission

Fjerner man tyngdekraften, ændrer celler adfærd. Derfor forandrer menneskekroppen sig i rummet. Men hvordan og hvorfor? For at finde svar sendte professor i rum-medicin Daniela Grimm 3 millioner kræftceller ombord på et kinesisk rumskib.

20.12.2011 | Studerende

Et kig ind i ingeniørernes verden

Ingeniørhøjskolen i Århus og Aarhus Universitet har netop givet håndslag på en fælles fremtid. UNIvers har derfor været en tur på Dalgas Avenue for at høre, hvad de ingeniørstuderende tænker om fusionen, men også for at finde ud af, hvad de egentlig går og laver.

20.12.2011 | Medarbejdere

Ny kampagne skal sende studerende ud i verden

Alt for få danske studerende rejser ud med studiet. Det vil Internationalt Center nu lave om på med en ny kampagne, som stiller skarpt på udvekslingsopholdets mange muligheder.

Hvorfor sender vi egentlig forbrydere i fængsel? Er det for at resocialisere dem? Af sikkerhedshensyn? For at forebygge fremtidige forbrydelser? Eller af hensyn til folkets retsfølelse? I sit job som højskolelærer trækker cand.jur. Jens Horstmann især på de filosofiske og sociologiske sider af juraen. Photo: Jesper Rais

20.12.2011 | Medarbejdere

Jura i øjenhøjde

Jura er ikke kun tørre paragraffer. Jura er også gode historier og store følelser. Det viser cand.jur. Jens Horstmann eleverne på Rødding Højskole.

– Dem, der kommer ud fra universitetet i disse år, har gjort alt det rigtige. Alligevel kan de ikke få et arbejde. de føler sig med god grund snydt, siger Camilla Hutters, der er lektor ved Center for Ungdomsforsning. Modelfoto.

20.12.2011 | Medarbejdere

Krisebevidstheden har sat ind

Den økonomiske krise giver et uddannelses-mæssigt opsving, men der er risiko for, at de nye studerende kommer til at opleve sig somen ”snydt generation”, fortæller uddannelsesforsker.

– Vi skulle meget gerne være et sted, hvor det stadig giver mening at stille de store spørgsmål, siger lektor Finn Thorbjørn Hansen fra Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier. Foto: Lars Kruse

20.12.2011 | Studerende

Husk din undren og din længsel

God uddannelse og forskning har med dannelse at gøre og rummer derfor en eksistentiel dimension. Og den er vi ved at glemme. Sådan lyder budskabet i to nye bøger, som lektor Finn Thorbjørn Hansen har bidraget til.

20.12.2011 | Fælles tema

Det nye universitetshospital

2012 bliver året, hvor byggeriet af det nye universitetshospital i Skejby for alvor går i gang.

20.12.2011 | Fælles tema

Farvel til Mr. iNANO

Professor Flemming Besenbacher bliver pr. 1. januar 2012 formand for Carlsbergfondets direktion

20.12.2011 | Fælles tema

Opdagelser, pøbel og pudderparykker

Aarhus Universitet er en af samarbejdspartnerne, når Folkeuniversitetet den 9.-18. marts 2012 slår dørene op for Århundredets Festival med fokus på 1700-tallet.

Viser resultater 1 til 10 ud af 35

1 2 3 4 Næste