Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alle nyheder

– Med den nye institutramme og det fælles studienævn er der skabt muligheder for at lave tværfaglige uddannelser i tråd med den type af populære kandidatuddannelser, som vi allerede tilbyder, siger Mette Thunø, dekan for Arts. Foto: Lars Kruse

18.10.2011 | Medarbejdere

Debat om ny Arts-struktur

Forskere og studerende frygter, at et forslag til ny struktur på Arts kan afkoble sammenhængen mellem uddannelse og forskning, hvis det bliver vedtaget.

Benjamin Graneborg forklarer, at når mænd for eksempel bruger så meget tid på at gå op i konkurrencer, hvor der bliver kåret en tydelig vinder, er det af samme grund som påfuglehannen har strålende fjer. Det er for at skille sig ud. Foto: Roar Lava Paaske

18.10.2011 | Studerende

Dating på Darwin’sk

Kvinder går efter tryghed og den gode far. Mænd vil blot have en masse uforpligtende sex. Talerøret ”Med Darwin på dating” kastede evolutionens ulideligt klare lys over vores livs vigtigste valg – partnervalget.

18.10.2011 | Medarbejdere

Minister vil have samarbejde

Den nye uddannelsesminister varsler tættere parløb mellem professionshøjskoler og universiteter i det nye ministerium.

Sidste års vinder i service-kategorien, Christian Thalund fra Handels- og IngeniørHøjskolen, Aarhus Universitet. Han udviklede sammen med tre venner en applikation til smartphones, CallCab, der ved hjælp af GPS og et netværk af taxaselskaber gør det hurtigt og billigt at bestille en taxa. Foto: Jesper Rais

18.10.2011 | Studerende

Alle Ole Opfindere på AU, kom frit frem!

Går du og ruger over en original idé til et produkt, en teknologi eller en service, så har du chancen for at få den op af skuffen og ud i lyset ved at deltage i Venture Cup – de studerendes iværksætterkonkurrence.

18.10.2011 | Studerende

Studerende formidler forskning

Firmaet Talerøret ansætter studerende og uddanner dem til foredragsholdere. Det er anderledes forskningsformidling med generalprøver, der er gratis og åbne for alle.

Illustration: Louise Thrane Jensen

18.10.2011 | Studerende

Hvorfor har håndværkerne så store hænder?

Spørgsmål: Har håndværkere som tømrere og murere større hænder end andre mennesker?

18.10.2011 | Studerende

Det skal du stemme til

Hvilke nævn og udvalg, du har stemmeret til, afhænger af, hvor du er ansat, og hvad du studerer. Alle studerende og videnskabelige medarbejdere har stemmeret til bestyrelsesvalget.

18.10.2011 | Studerende

Uni-valg – på den nye måde

I år bliver universitetsvalget ekstra vigtigt, forklarer formanden for universitetets valgudvalg. Nu skal pladserne nemlig fyldes i de nye studienævn og akademiske råd.

Iværksætter og medicinstuderende Peter Kenney læser også erhvervsøkonomi. På den måde får han en ekstra dimension på problemerne i den medicinske verden: "Jeg er hele tiden bevidst om, at det, jeg laver, skal fungere fra såvel et medicinsk som fra et økonomiskperspektiv", siger han. Foto: Roar Lava Paaske

18.10.2011 | Studerende

Iværksætteri med filter

Pollenallergikere kan begynde at ånde lettet op. Medicinstuderende Peter Kenney har fået finansiering til at videreudvikle sin idé til et lille næsefilter, der holder pollen ude.

Illustration: Jan Hejle Henriksen

18.10.2011 | Medarbejdere

Kroppens affaldssortering

Nyrerne holder kroppen i balance ved at udskille affaldsstoffer, overskydende vand og salte. Men nogle gange smider nyrerne for meget væk. Aarhusianske forskere undersøger hvorfor.

Viser resultater 1 til 10 ud af 17

1 2 Næste