Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alle nyheder

Nu har vi nogle praktiske erfaringer, og derfor har vi undersøgt, om de giver anledning til ændringer, siger universitetsdirektør Jørgen Jørgensen. Foto: Lars Kruse

25.04.2012 | UNIvers nr. 5 - 2012

Ny syvpunktsplan skal forbedre administrationen

På baggrund af de sidste måneders hårde kritik har universitetsledelsen sat sig sammen for at se, hvad man kan gøre for at afhjælpe de administrative frustrationer her og nu.

Zygmunt Bauman indledte CESAU’s nye forelæsningsrække ”Aarhus Lectures in Sociology” med et foredrag om vores samtid, som han kalder en ”flydende modernitet”. Foredraget trak tilhørere fra hele landet. Fotos: Lars Kruse
Den 87-årige Bauman havde en direkte appel til auditoriets unge tilhørere: I skal få politik og magt til at hænge sammen igen i en globaliseret verden, lød det fra den verdensberømte sociolog. Fotos: Lars Kruse

25.04.2012 | UNIvers nr. 5 - 2012

Udfordringerne står i kø – og vi har ingen løsninger

Den verdensberømte 87-årige sociolog Zygmunt Bauman talte for et propfyldt auditorium om en samtid, hvor alt er i bevægelse, men ingen kender retningen.

Fotos: Polfoto

25.04.2012 | Studerende

Dennis Ritter: “Kapsejladsen er overvældende”

TV2-journalisten Dennis Ritter føler sig endnu ikke helt klar til at kommentere Kapsejladsen med Jørgen Leth den 3. maj.

Foto: Jesper Rais

25.04.2012 | Studerende

496-bevægelsen fastholder: Vi HAR betydning

I sidste nummer af UNIvers sagde Kollegiebestyrelsens formand Bent Müller, at protestbevægelsen ”496 – Bevar Parkkollegierne” ingen indflydelse har haft på beslutningen om at udskyde ombygningsplanerne for Parkkollegierne. Det går protestbevægelsen nu selv i rette med.

25.04.2012 | Studerende

Frivillige eller obligatoriske didaktikkurser?

Det er op til den enkelte ph.d.-skole at vedtage, om didaktikkurser skal være obligatoriske for dens forskerstuderende. UNIvers har snakket med formanden for de ph.d.-studerende og lederne af universitetets fire ph.d.-skoler for at høre deres meninger om kurserne i formidling.

25.04.2012 | Studerende

Ph.d.-studerende: Formidlingskurser rustede mig til at undervise

Henrik Seeberg har som ph.d.-studerende haft stor gavn af at deltage i formidlingskurser. Gennem kurserne har han fået gode råd at læne sig op ad og konkrete værktøjer til at tackle en undervisningssituation.

25.04.2012 | Studerende

Ingeniørstuderende udvikler på fremtidens hjemmehospital

Hvordan kan vi gøre patienters hverdag lettere? Det var udfordringen på et undervisningsforløb, hvor fem studerende satte sig for at finde en måde at lette livet for KOL-patienter.

Arkæolog Helle Vandkilde delte ud af sine erfaringer med at søge forskningsstøtte fra EU på Marie Curie Actions Workshoppen, der fandt sted på Aarhus Universitet i forbindelse med EU-konferencen Excellence 2012. Foto: Anders Trærup

25.04.2012 | Fælles tema

Komplekse støtteregler kan spænde ben for excellence

Forskningsstøtte er en vigtig forudsætning for at bedrive excellent forskning, men det kan være en kompliceret og tidsrøvende affære at søge forskningsstøtte fra EU.

Tegning: Jens Hage/www.hage.dk
Foto: Jesper Rais
Øverst: Flemming Besenbacher, professor ved iNANO og formand for Carlsbergfondets bestyrelse, slog fast, at rammerne for forskningen kan gøres bedre, men opfordrede også forskerne til at ændre mindset. Nederst: Helga Nowotny, der er præsident for ERC, opfordrede til i højere grad at satse på unge forskere. Foto: Anders Trærup

25.04.2012 | UNIvers nr. 5 - 2012

Giv forskerne flere penge og større frihed

EU-konferencen Excellence 2012 på Aarhus Universitet sendte et klart signal til Europas politikere: Sats på forskning og uddannelse for at få os ud af krisen.

Tegning: Jens Hage/www.hage.dk

25.04.2012 | Fælles tema

Øget fokus på køn giver bedre forskning

Kønsforskelle i forskning handler ikke bare om, hvorvidt der er for få kvindelige professorer. Hvis man i det hele taget bliver bedre til at tage højde for, at verden altså har to køn, kan det give nye og anderledes ideer om alt fra sygdomme til sikkerhedsseler, fortalte professor på Stanford Universitet Londa Schiebinger på Excellence…

Viser resultater 1 til 10 ud af 27

1 2 3 Næste