Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alle nyheder

Den nye S-bygning giver flere grupperum, bedre undervisningslokaler og mere plads til at mødes på Fuglesangs Allé. Både Studenterlaugets Kristian Deleuran og prodekan for uddannelse på BSS Peder Østergaard er meget begejstrede 
for de nye lokaler. Foto: Jesper Rais

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

Ny bygning forbedrer studiemiljøet

Når den nye S-bygning slår dørene op med et brag af en fest den 31. august, giver det flere grupperum, bedre undervisningslokaler og mere plads til at mødes uformelt efter timerne på Fuglesangs Alle i Campus Aarhus. Og det er tiltrængt, siger både prodekanen og Studenterlauget.

Foto: Jesper Rais

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

De nye studerende: målrettede og strategiske

De ved, at de kommer til at kæmpe om jobbene, og derfor lægger de tidligt en strategi, der skal skille dem ud fra mængden. Udviklingsleder Camilla Hutters oplever de nye studerende som meget selvstændige.

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

Se billederne fra studiestarten

UNIvers-fotograferne følger studiestarten på så mange af universitets studier som muligt. Her på siden har vi billeder fra nogle af de uddannelser, der begyndte i sidste uge

Photo: Jesper Rais

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

Først sport, så fest

Den 14. september er der både idrætsdag og stor fredagsbar i universitetsparken for at fejre at universitetet fylder 84 år, og at Studenterrådet fylder 80. Du kan enten være med som deltager eller frivillig, fortæller arrangør Siri Røkke Mariager.

Photo: Lars Kruse

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

Velkommen til AU

Kære nye studerende. Velkommen til Aarhus Universitet, hvor I ikke kun tager hul på jeres studieliv med et væld af udfordringer, men også begynder at etablere nye og spændende både faglige og sociale fælleskaber. Mere end 7.000 nye bachelorstuderende vil over de næste par uger indtage universitetsparken og universitetets andre studiesteder –…

Lettere nervøs, men også fuld af forventning tog 20-årige Casper Freksen i sidste uge hul på livet som datalogistuderende på Aarhus Universitet. Fotos: Lise Balsby
Det tog lidt tid, før snakken for alvor kom i gang blandt de nye studerende, da morgenkaffen blev serveret i kantinen inden den officielle velkomst. 
Dekan på Science and Technology Brian Bech Nielsen fik sat gang i stemningen med en velkomst, der næsten var en festival værdig.

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

AU will rock you

I sidste uge prikkede 20-årige Casper Freksen hul på sit nye liv som datalogistuderende på Aarhus Universitet. Dagen startede med en punkteret cykel og bød senere på en syngende dekan og en gimmick fra TÅGEKAMMERET.

Billede fra Baffinbugten, farvandet mellem Grønland og Canada. Baffin- bugten er i fokus på det nye Arctic Research Centre. Forskere fra  centeret vil opholde sig i kortere eller længere tid i området, ligesom studerende vil få mulighed for at tage kurser og forske deroppe. Det nye arktiske center har samarbejdsaftaler med forsknings- og uddannelsesinstitutioner i Canada og Grønland. Foto: Istock

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

Nyt center sætter fokus på Arktis

Nyt interdisciplinært center sætter fokus på klimaforandringernes konsekvenser på klodens top – fra havisens kemiske forbindelser til den arktiske befolknings sundhed.

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

Bekendelser i sommervarmen: Vi læser ikke e-mails

Søren R. Keiding, professor Institut for Ingeniørvidenskab

De lægestuderende skal lære mindre udenad og have mere fokus på at anvende deres viden i praksis. Det betyder, at de som færdiguddannede stadig har et pensum, de skal igennem, forklarer studieleder Anne Mette Mørcke. Foto: Lars Kruuse

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

Studieleder med fokus på praksis

Lægeuddannelsen er under store forandringer. Anne Mette Mørcke har som studieleder på Health en stor andel i at skabe større sammenhæng mellem uddannelse og arbejdsliv, og hendes indsats blev sidste år belønnet med Aarhus Universitets pædagogiske hæderspris.

Photo: Jesper Rais

28.08.2012 | UNIvers nr. 9 - 2012

Har du en sofa til en ny studerende?

...sådan spørger Studenterrådet i en ny kampagne, der skal hjælpe desperate studerende med at få tag over hovedet i de første studieuger.

Viser resultater 1 til 10 ud af 12

1 2 Næste