Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alle nyheder

Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen.

17.02.2012 | UNIvers nr. 2 - 2012

Hvad må jeg sige om min arbejdsplads?

I en personalesag på musikvidenskab har en medarbejder og en række medier sat spørgsmålstegn ved, om der reelt er ytringsfrihed for medarbejderne på Aarhus Universitet. Vi spurgte rektor.

Udviklingschef Steffen Skovfoged og studenterrådsformand Thea P. Frederiksen.

17.02.2012 | UNIvers nr. 2 - 2012

Nyt studie-it er nødvendigt

Selvom det måske giver problemer lige nu, så var det helt nødvendigt, at universitetet fik én fælles udgave af det system, som styrer alt fra fagtilmelding til karakterudskrift. Det forklarer Steffen Skovfoged fra studieadministrationen til Thea P. Frederiksen fra Studenterrådet.

Udviklingschef Steffen Skovfoged
og studenterrådsformand Thea P. Frederiksen.

17.02.2012 | UNIvers

Problemer med indskrivningspapir

Et helt A4-ark skal igen blive til en lille handy seddel, og de studerende skal stadig kunne bruge deres studiekort til at få rabat, selvom indskrivningsbekræftelsen ser anderledes ud. Sådan lyder meldingen fra studenterrådets formand Thea P. Frederiksen.

17.02.2012 | Studerende

Mærk arbejdsglæden på landet

Velkommen til en plet på Djursland, hvor universitetsstuderende kan (gen)opdage glæden ved at få vabler, beskidte hænder og se ting gro. Foreningen Foretagsomheden vil lære bogorme at elske landet. Og fyraftensøl.

17.02.2012 | Medarbejdere

Studerende kæmper for indflydelse

Oprør blandt de studerende på det tidligere Teologi. UNIvers var med til stormøde om flytningen fra Tåsingegade 3.

Kan man bevare studiemiljøet fra det gamle Teologi, selvom man flytter til Nobelparken? Det diskuterer studerende fra Arts med dekan Mette Thunø.

17.02.2012 | Debat

Åbent brev til ledelsen på Arts

Af Bo Jensen, Elizabeth Fonsmark og Jens Nicolai Gräs, på vegne af ”Bevar Tåsingegade 3”

17.02.2012 | Fælles tema

Læs dig til dannelse

Luther var den første, der indså bogens betydning for dannelsen. Hans lille katekismus blev grundstenen i den kristne opdragelse, og indtil for et par generationer siden var den læst og kendt af alle i hele Skandinavien. I dag har vi ikke på samme måde én bog, der rummer vores idealer for dannelsen. Men læsning er stadig den helt essentielle vej.

17.02.2012 | Fælles tema

Den gutenbergske medierevolution

Bogens europæiske historie har egentlig kun tre kapitler: Fra ruller til sider, fra pergament til papir og fra håndskrift til tryk. Og så er der ikke sket noget med den af betydning siden 1455.

17.02.2012 | Fælles tema

Kære Bog, du skal nok overleve!

E-bøger, lydbøger og ”print-on-demand”. Digitaliseringen banker for alvor på i bogbranchen. Men papirudgaven er ikke dømt ude, tværtimod, den vil blot få en ny funktion, mener medieforsker.

Hanne Andersen, som er lektor og centerleder ved Center for Videnskabsstudier, har skrevet dagbog en dag for UNIvers. Foto: Lars Kruse

17.02.2012 | Medarbejdere

Redelighed og satire

Hvordan forløber en forskers arbejdsdag? Videnskabshistorikeren, lektor Hanne Andersen fortæller her om en januardag med møder og forberedelser til et nyt semester.

Viser resultater 1 til 10 ud af 14

1 2 Næste