Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alle nyheder

Morten Østergaard holder oplæg til den netop afholdte AC-konference om tillid i universitetsverdenen. Ministeren har også fortalt UNIvers om, hvordan han ser arbejdet med de nye udviklingskontrakter. Foto: Søren Kjeldgaard

30.01.2012 | Fælles tema

Minister klar med målsætninger

I disse dage sætter uddannelsesministeren og universiteterne kursen for de næste års akademiske sejlads, når de i fællesskab nedfælder udviklingskontrakterne for 2012-2014. Morten Østergaard har allerede valgt sine fire pejlemærker. UNIvers har spurgt ham, hvorfor vi skal den vej.

Bag kvantefysiker Jacob Sherson står den maskine, hvor forskerne manipulerer atomer i forsøget på at skabe en kvantecomputer, verdens kraftigste computer. Men forskerne har brug for hjælp – fra helt almindelige mennesker. Derfor vil Jacob Sherson i et tværfagligt projekt skabe et spændende computerspil, hvor alle kan prøve kræfter med at manipulere atomer – og samtidig hjælpe forskningen. Foto: Lars Kruse

30.01.2012 | Studerende

Computerspillere skal løse kvantegåde

Måske bliver det en 16-årig gymnasieelev, der knækker koden for fremtidens kvantecomputer. Nyt pilotcenter støttet af AU IDEAS skaber computerspil i forskningens tjeneste. Metoden indvarsler et paradigmeskift inden for videnskaben.

Det næste års studerende er allerede nu ved at vælge deres uddannelse – her på studiemessen Uddannelse Uden Grænser, som havde næsten 13.000 besøgende i løbet af to dage. Foto: Lars Kruse

30.01.2012 | Studerende

Drømmeuddannelse vs. drømmeby

Ansøgere, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, vælger hellere en anden uddannelse end at flytte til en ny by.

Foto: Lars Kruse

30.01.2012 | Studerende

Nem adgang til jobs

Nyt studiejob, praktikplads eller måske et job i udlandet? AU har fået en ny job- og projektbank, som er fælles for hele universitetet.

Illustration: Louise Thrane Jensen

30.01.2012 | Studerende

Frit en forsker: Graviditetskvalme giver sunde børn

Spørgsmål: Hvorfor kaster man op, når man er gravid?

30.01.2012 | UNIvers nr. 1 - 2012

Pas på de eksamensforberedende kurser

Studerende skal være på vagt over for eksterne eksamensforberedende kurser. Senest gik det ud over en række jurastuderende, der købte kurser i strafferet hos en fupmager.

”Det er en vigtig samfundsopgave at behandle ludomani, fordi fællesskabet har et ansvar over for de mennesker, der har problemer med deres spilforbrug. Vi nyder jo alle godt af, at der kommer penge i statskassen på baggrund af spil,” siger Jakob Linnet.

30.01.2012 | Studerende

Dårlige beslutninger afslører ludomaner

Pokermiljøet er et arnested for ludomaner, men hidtil har det været svært at spotte dem blandt pokerspillerne. Ny forskning gør det muligt at skille de spillegale fra de spilleglade på baggrund af deres manglende logiske tænkning.

30.01.2012 | Fælles tema

Tid til tillid

Hvordan bygges der bro over de ”tillidskløfter”, som de seneste års styring af universiteternes økonomi og aktiviteter har skabt? Det var det overordnede spørgsmål, som Akademikernes Centralorganisation (AC) bad folk om at diskutere på en universitetskonference den 16. januar.

Forskningsansvarlige i en række virksomheder var i januar samlet for blandt andet at diskutere, hvilke forventninger nuværende og potentielle samarbejdspartnere har til Aarhus Universitet.

30.01.2012 | Medarbejdere

Forskere og virksomheder skal netværke

Mere samarbejde mellem erhvervsliv og universitet går gennem øget kontakt mellem de enkelte forskere og virksomheder, mener erhvervsledere, som Aarhus Universitet bad om input til fremtidens samarbejde og partnerskab.

30.01.2012 | Debat

Forskningsbaseret undervisning – det første offer?

Af Freddy Bugge Christiansen, Institut for Bioscience

Viser resultater 1 til 10 ud af 17

1 2 Næste