Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Alle nyheder

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

Stor interesse for studenterinnovation

Lige nu er der så stor studenterinteresse for at få hjælp til at starte egen virksomhed, at Studentervæksthus Aarhus må skrive interesserede på venteliste. UNIvers sætter fokus på studenteriværksætteri.

– Man siger, at man gerne vil gøre det muligt at gå på tværs, men man ender med at stå med en blandet faglighed, ingen ved, hvilket niveau er på, sagde tidligere studenterrådsformand Thea P. Frederiksen til rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Foto: Lars Kruse

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

Hvilket universitet vil vi have?

Forandringerne er sket, så nu bør vi se fremad. Det indre uddannelsesmarked, antallet af undervisningstimer og større studenteroptag var de store stridspunkter, da rektor og den tidligere studenterrådsformand debatterede universitetets fremtid.

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

Ny studiejobkampagne råber kommunen op

De studerende på AU vil ifølge Studenterrådet rigtig gerne arbejde, men der er ingen jobs at få. I en ny kampagne opfordrer rådet Aarhus Kommune til at tage ansvar for problemet og oprette 1.000 nye studiejobs.

Op mod 25.000 mennesker fulgte slaget på Universitetssøen. Tilskuerrekorden blev dermed slået endnu en gang.
– Det har været en stor fest at kommentere det her. Jeg får det vildeste kick af det. Jeg havde set klip af det på YouTube og læst lidt om det, men det overskrider mine vildeste forventninger at stå her. Også fordi det er sådan et vejr, og folk er i så god stemning. Det er en helt unik begivenhed det her. Det er Roskilde Festival møder Monty Python, sagde den ene af de to kommentatorer, Dennis Ritter, mens medkommentatoren Jørgen Leth skrev autografer til fans.
Umbilicus havde bygget deres intro op omkring Star Wars-universet. Her portrætteres den klassiske kamp mellem Luke Skywalker og Darth Vader, dog ikke i et rumskib som i filmen. 
– Vores søn har stået for planlægningen af alt det her. Han har været ret forvirret. Jeg har hjulpet ham hele dagen i går. Først var jeg i Djurs Sommerland for at hente en cykelbåd, og så fik vi sat nogle toiletvogne op. Så det hele kørte meget fint. Man skal støtte sine børn, siger Leif Møller, som er far til Christian Emil Møller, der sammen med Andreas Bugge Tinggaard arrangerede Kapsejladsen.

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

Økonomerne sejrede igen i Kapsejladsen

En solrig dag i Universitetsparken endte med en kapsejladssejr til Økonomisk Forening, der hjemtog Det Gyldne Bækken for andet år i træk.

Illustration: Louise Thrane Jensen

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

Frit en forsker: Hjernen spiller os et puds

Spørgsmål: Hvad er deja-vu?

Louise Ølgaard og Kasper Elkjær Nielsen fra PwC dystede sammen med Jonas Sølvsten Khalili og Jonas Winther Kristiansen om at blive vinder af Business Fight Night 2012 på Aarhus Universitet. Anstrengelserne rakte til en fjerdeplads. Foto: Lars Kruse

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

Spillende networking

Driv et fiktivt firma gennem fem kvartaler med det bedst mulige overskud. Sådan lød udfordringen til virksomheder og studerende, da Business Fight Night 2012 blev afviklet i Stakladen. Målet var at give studerende og virksomheder mulighed for at lære hinanden at kende.

Fotos: Anders Trærup

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

Byens bedste udsigt

Hvem vil ikke gerne have høj sol, frisk luft og udsigt til Samsø fra deres daglige kontor?

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

En ordentlig tone, tak

Af Helle Colding Seiersen, HK-fællestillidsrepræsentant, og Mads Ask Andersen, AC-fællestillidsrepræsentant i AU Administration

Universitetsdirektør Jørgen Jørgensen. Foto: Lars Kruse

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

AU Administration sparer 15 millioner

Administrationens netop offentliggjorte 2012-budgetter, som har været forsinket på grund af omstruktureringerne, viser, at der skal spares 15 millioner kroner. Pengene er fundet uden afskedigelser, siger universitetsdirektør Jørgen Jørgensen.

15.05.2012 | UNIvers nr. 6 - 2012

Kultur viser kun nuancer af historien

Den kollektive erindring var på dagsordenen, da Folkeuniversitetet inviterede til debat under Matchpoints 2012.

Viser resultater 1 til 10 ud af 17

1 2 Næste