Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU Blackboard

AU's Learning Management System, AU Blackboard, udgør kerneplatformen i AU's virtuelle læringsmiljø.

Målsætning: Et digitalt økosystem

Det er vores målsætning at levere et driftsikkert og brugervenligt LMS, der kan skabe rammerne for et virtuelt læringsmiljø på AU, der:

  • har et brugervenligt og responsivt interaktionsdesign med fokus på intuitive navigationsmuligheder.
  • giver fleksible og effektive muligheder for kommunikation, feedback og samarbejde mellem undervisere og studerende samt de studerende imellem.
  • giver intuitive og brugervenlige muligheder for materialedeling og opgaveløsning samt tilhørende understøttende kommunikation og samarbejde herom.
  • åbner op for at udvikle generiske kursusmodeller og præ-stilladserede kursusskabeloner med henblik på at skabe gode muligheder for kursusdesign.
  • giver både undervisere og studerende mulighed for at skabe eget indhold.
  • har enkel og intuitiv håndtering af undervisernes administrative opgaver.

Et LMS med mange funktioner

AU Blackboard rummer et hav af funktionaliteter, der skaber et solidt teknologiunderstøttende grundlag for undervisningen på AU. AU Blackboard kan på den måde være med til at åbne op for innovative former for undervisning, styrke muligheden for at planlægge og afvikle varierende in class og out of class aktiviteter, styrke progressionen mellem de forskellige læringsaktiviteter samt facilitere og understøtte forskellige feedbackformer. Alt sammen med henblik på at skabe det bedst mulige fundament for videreudvikling af den nuværende pædagogisk-didaktiske praksis og den forskningsbaserede undervisning.

Løbende videreudvikling og tilpasning

En væsentlig del af formålet med etableringen af en EDU-IT Hub på AU er at skabe en organisatorisk forankring for og dedikerede ressourcer til at fortsætte den løbende tilpasning og forbedring af AU Blackboard på baggrund af brugernes identificerede behov. Fakulteterne har allerede indgivet cirka 60 ønsker til forbedringer i AU Blackboard, som EDU-IT Hub arbejder på at indfri. Særligt udvalgte forbedringsprojekter, som er blevet gennemført, er eksempelvis nyt responsivt design på Blackboard, forskellige kursus-wizards og integration til peerfeedback læringsteknologien - Peergrade.

Support og vejledning

Vi har en målsætning om at give underviserne på AU den bedst mulige støtte til og vejledning i at anvende AU Blackboard. Derfor har vi udviklet et supportunivers, hvor der findes små vejledninger og tips og tricks til at komme godt igang med at bruge AU Blackboard. Vores AU Blackboard applications supporter, Benny Præstegaard, sidder også klar på 87150575 mellem 9.00-15.00 mandag-torsdag og 9.00-14.00 om fredagen. Det er også muligt at få support til AU Blackboard ved at udfylde en webformular.