Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Medieproduktion

I EDU-IT Hub har vi fået installeret et fuldt udstyret og professionelt tv-studie til enhver form for medieproduktion. Her kan du som underviser på AU få både pædagogisk sparring og tekniske bistand til at få produceret videoer i forskellige formater til din undervisning.

Video i akademisk undervisning

Videomediet er en fantastisk læringsressource, hvor du som underviser får mulighed for at ”forskyde” dine akademiske oplæg fra det kollektive rum til det individuelle rum og dermed frigøre undervisningstid til at skabe et mere dynamisk og studenteraktiverende kollektivt læringsrum. Videoer som læringsressource kan eksempelvis indgå som en sekvens i en forelæsning og medvirke til at skabe variation, eller de kan anvendes i forbindelse med flipped learning, hvor de ses som en del af forberedelsen til holdundervisningen. Således flyttes fokus væk fra gennemgang af pensum ved tavlen, og det frigiver tid til aktiviteter på holdet, hvor underviseren i stedet kan facilitere faglige diskussioner eller guide de studerende igennem kollaborative øvelser.

Faciliteter og formater

Tv-studiet er et fuldt udstyret og professionelt studie, hvor det er muligt at få produceret visuelle og auditive læringsressourcer. Studiet er indrettet med flere kameraer, greenscreen baggrunde til produktion af e-læringsformater, speak faciliteter til voice-over arbejde, skærme til brug i forbindelse med præsentationer og mini-foredrag. På den måde er de tekniske rammer klar til, at du som underviser kan få pædagogisk sparring og tekniske bistand til produktion af følgende formater: