Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Undervisningslokale

EDU-IT Hub'ens eksperimentelle

undervisningslokale

Som en del af etableringen af EDU-IT Hub er der oprettet et særligt eksperimentelt undervisningslokale i bygning 1910, lokale 217 fyldt med moderne teknologi. I lokalet har du som underviser mulighed for at eksperimentere med sammenspillet mellem undervisning og teknologi, herunder lecture capture samt streaming.

Undervisningslokalets formål

Educational IT er et fokuspunkt i AU’s fælles digitaliseringsstrategi. Det hænger sammen med, at en pædagogisk reflekteret anvendelse af teknologi kan bruges til at understøtte grundlæggende undervisningsudfordringer og kan skabe variation i undervisningsformer samt ikke mindst aktivere de studerende i en højere grad. I den forbindelse har vi fået indrettet et eksperimentelt og fleksibelt undervisningslokalet, hvor du som underviser kan anvende, teste og få vejledning i, hvordan teknologi kan anvendes som pædagogisk løftestang til at styrke og understøtte forskellige undervisningsformater.

Lokalet kan både bruges i et længerevarende kursusforløb, typisk over et semester, eller i et kortere forløb, der typisk strækker sig over én til flere undervisningssessioner.

Eksperimentér med undervisningsformer

De pædagogiske muligheder er mange, og som underviser på AU er du meget velkommen til at benytte lokalet. Undervisningslokalet understøtter både klassiske og eksperimentelle undervisningsformer og EDU-IT Hub står til rådighed med pædagogisk sparring, hjælp og vejledning til de undervisningsformater, lokalet understøtter.

Fleksibelt undervisningslokale med den nyeste læringsteknologi

Fleksibilitet har været et nøgleord for valg af interiør og teknologi til lokalet. Alt interiør er på hjul, og lokalets teknologi kan tilpasses, så det hurtigt kan omstilles og dermed understøtte en række forskellige pædagogiske behov og undervisningsformater.

I lokalets loft er der monteret fjernstyrede kameraer samt mikrofoner, og på lokalets bagvæg er der monteret en 85” touchskærm samt et klassisk whiteboard med projektor. De studerende kan inddrages i undervisningen ved at anvende lokalets CatchBox-mikrofoner, eller ved at de studerende streamer digitalt materiale fra deres device op på et af lokalets fastmonterede eller mobile skærme.

Ønsker man at fremvise en fysisk genstand for et helt hold på samme tid, giver lokalet også mulighed for det. En oplyst overflade på underviserens bord filmes af et kamera, og billedet kan sendes direkte op på en af lokalets skærme.