Stærke fagligheder
skaber viden til gavn
for samfundet

Aarhus Universitet står stærkt på kvalitet og fortsat stræben efter forskningsmæssige gennembrud, som er med til at løse komplekse udfordringer - lokalt, nationalt og globalt.

Forskningen går i stigende grad på tværs af landegrænser, sektorer og traditionelle fagdiscipliner. Det er med til at sikre, at de forskningsmæssige gennembrud kan nå nye højder.

FORSKNINGSFACILITETER

• Se flere forskningsfaciliteter

FORSKNINGSFORMIDLING

Forskning Navnenyt Sundhed og sygdom Alle grupper CFIN Musicinthebrain CFIN

Head of CFIN, Leif Østergaard in "Brinkmanns Briks" radio program

Head of CFIN, Professor Leif Østergaard participated in the DR radio program "Brinkmanns Briks" in a discussion of the collaboration between neuroscience, genetics and psychology.

Professor Leif Østergaard, Head of CFIN

The program that aired Wednesday 6 october 2021 on P1 focused on the discussion of whether Psychology in time will be 'taken over' by other sciences such as Neuroscience and Genetics.

Description of the program from DR's website (... in Danish):

Slut med at gå til psykolog, send din hjerne til scanning

Vi psykologer taler om, hvad der sker oppe i hovedet. Det er der flere og flere andre, som også gør. Det er biologer, læger og andre naturvidenskabelige typer, der kortlægger vores hjerne og gener. Vi får flere og flere svar på, hvad psykiske sygdomme kan skyldes, og bud på, hvordan vi kan hjælpe os af med dem. Men hvad skal psykologerne så lave, når hjerneforskerne, psykiaterne og medicinens verden kan forklare det meste? Bliver psykologerne simpelthen overflødige?

Vært: Svend Brinkmann.

Gæster:

• Thomas Werge, professor ved Københavns Universitet, leder af Forskningsinstitut for Biologisk Psykiatri, Psykiatrisk Center Sct. Hans.
  • Leif Østergaard, professor ved Aarhus Universitet og leder af Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab.

Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer.

HEAR program:

Ansvarlig
forskningspraksis og forskningsfrihed

Universitetets politik for ansvarlig forskningspraksis understøtter kvalitet og troværdighed i det videnskabelige arbejde.

Aarhus Universitet har fastlagt procedurer, som blandt andet sikrer, at alle medarbejdere har mulighed for fortrolig rådgivning, hvis de oplever tvivl om ansvarlig forskningspraksis.

Ingeniørvidenskab skaber løsninger på globale udfordringer

Forskning i ingeniørvidenskab bidrager til nye, bæredygtige løsninger på nogle af verdens største globale udfordringer inden for bl.a. sundhed, fødevarer, miljø, energi, computerteknologi, mekanik, materialer og byggeri.