Aarhus Universitets segl

Fem talentfulde AU-studerende modtager Dronning Margrethe II's rejselegat 2021

Fem studerende fra Aarhus Universitet er snart på vej ud i verden for at udvide deres faglige horisont. De er modtagere af Dronning Margrethe II’s rejselegat, og på deres internationale studieophold skal de blive endnu klogere på hjerterytmesygdomme, offentlig administration, kunstige celler, fluidmekanik og dansk-italienske arkæologiske udgravninger.

De fem modtagere af Dronning Margrethe II’s rejselegat 2021. Fra venstre: Anne Siri Snell (Aarhus BSS), Cathrine Abild Meyer (NAT), Frederik Giessing Nielsen (TECH), Sara Cecilie Utvaag (Arts) og Thomas Jensen (Health).

Fem stærke talenter fra Aarhus Universitet kan med Dronning Margrete II’s rejselegat på hver 25.000 kr. rejse ud i verden og få nye indsigter til deres studie. Legaterne overrækkes i forbindelse med universitetets årsfest i aulaen fredag d. 10. september.

De fem modtagere af Dronning Margrethe II’s rejselegat 2021 er:

Frederik Giessing Nielsen, kandidatstuderende i Mechanical Engineering, TECH
Frederik Giessing Nielsen har stærke faglige kompetencer inden for fluidmekanik, som gør ham i stand til at hjælpe Danmarks industri med at udvikle nye bæredygtige energiløsninger. Med Dronning Margrethe II’s rejselegat får Frederik Giessing Nielsen mulighed for at tage på studieophold på ét af de bedste universiteter i USA inden for ingeniørvidenskab.

Thomas Jensen, kandidatstuderende i medicin, Health
Thomas Jensen er en talentfuld ung forsker i hjerterytmesygdomme og har bl.a. formået at publicere som førsteforfatter i sit forskningsår. Thomas Jensen vil bruge Dronning Margrethe II’s rejselegat til et ophold på Leiden University Medical Center, Holland, hvor han vil forske videre i pludselig hjertedød forårsaget af rytmesygdom hos patienter med hjertemuskelsygdom.

Cathrine Abild Meyer, kandidatstuderende i nanoscience, NAT
Cathrine Abild Meyer er et lovende forsker-talent, der udførte sit bachelorprojekt til topkarakter i Stadler-laboratoriet på iNANO. Projektet handler om samdyrkning af kunstige celler og leverceller med det formål at samle bionisk væv. Dronning Margrethe II’s rejselegat vil muliggøre et ophold på Faculdade de Medicina da Universidade de Lisboa, Portugal.

Anne Siri Snell, kandidatstuderende i statskundskab, Aarhus BSS
Anne Siri Snell har stærke faglige kompetencer i statskundskab, hvor hun specielt interesserer sig for samfundsvidenskabelige metoder – især kvantitative – og for studiet af den offentlige administration. Med Dronning Margrethe II’s rejselegat kan Anne Siri Snell tage et ophold på University of Texas at Austin – ét af verdens bedste universiteter inden for statskundskab.

Sara Cecilie Utvaag, kandidatstuderende i arkæologi, Arts
Sara Cecilie Utvaag har i sit studie udmærket sig ved et højt engagement i museumsarbejde og arkæologisk feltarbejde. Dronning Margrethe II’s rejselegat vil give Sara Cecilie Utvaag mulighed for et studieophold i Rom, hvor hun kan besigtige de relevante lokaliteter og foretage en længere studierejse til Vesuvområdet.

Læs mere om alle fem legatmodtagere

Læs om Dronning Margrethe II’s studietid på Aarhus Universitet

Læs mere om årsfesten


Om Dronning Margrethe II’s rejselegat
Rejselegatet blev indstiftet i 2010 som en gave til Hendes Majestæt Dronning Margrethe i anledning af Dronningens 70 års fødselsdag og blev udvidet i 2012 i anledning af Dronningens 40 års regentjubilæum. Der uddeles i alt fem rejselegater. På Aarhus BSS og Arts går legatet til studerende ved statskundskab og arkæologi – de fag, som Dronning Margrethe selv læste i sin tid som studerende på Aarhus Universitet i 1961-1962. Der er ingen krav til studieretningen på henholdsvis Health, Natural Science eller Technical Science. Hensigten med legatet på 25.000 kroner er at gøre det muligt for legatmodtagerne at studere i udlandet i forbindelse med deres studier på Aarhus Universitet.