Aarhus Universitets segl

Lektor i filosofi og professor i pædagogik modtager hæderspriser

Lektor Lars Bo Gundersen modtager Den Pædagogiske Hæderspris for sin levende undervisning i logik, og professor Eva Gulløv, der forsker i børns relationer, modtager Forskningsformidlingsprisen. Begge priser uddeles i forbindelse med Aarhus Universitets årsfest d. 10. september 2021.

Aarhus Universitets Jubilæumsfonds to prismodtagere 2021: Professor Eva Gulløv og lektor Lars Bo Gundersen.

To AU-forskere hædres for deres undervisning og formidling, når Aarhus Universitets Jubilæumsfond traditionen tro uddeler Den Pædagogiske Hæderspris og Forskningsformidlingsprisen til årsfesten d. 10. september, som markerer universitetets 93-års fødselsdag. Begge priser er på 60.000 kroner.

Modtager af Den Pædagogiske Hæderspris 2021: Lektor i filosofi Lars Bo Gundersen, Institut for Kultur og Samfund

Lars Bo Gundersen underviser filosofi-studerende og har særlig stor succes med at formidle faget logik. Han formår at begejstre og inspirere de studerende gennem digitale virkemidler, varierende undervisningsformer og inddragelse, fx ved at lave korte videoer, invitere erhvervsledere med ind i auditoriet og skrive videnskabelige artikler sammen med de studerende – og så har han udviklet en helt ny læringsapp. For Lars Bo Gundersen er god undervisning et samarbejde.

”I den udstrækning undervisningen lykkes for mig, er det også i høj grad de studerendes fortjeneste,” siger Lars Bo Gundersen.

Læs mere om lektor Lars Bo Gundersen

Modtager af Forskningsformidlingsprisen 2021: Professor MSO i pædagogik Eva Gulløv, DPU

Eva Gulløv forsker i børneantropologi og barndomssociologi, og hun har gennem sin karriere formidlet sin forskning både på og uden for universitetet. Hendes bøger anvendes i stor stil på blandt andet professionshøjskoler, og én af Eva Gulløvs vigtigste pointer er, at børn gør os klogere på samfundet. 

”Ved at se på, hvad børn synes er værdifuldt eller statusgivende, får man en idé om, hvilke værdier der er i samfundet – og som ikke altid er erkendt. Det er dét kulturelle stof, jeg er interesseret i”, siger Eva Gulløv.

Læs mere om professor Eva Gulløv

Læs mere om Aarhus Universitets Jubilæumsfonds hæderspriser