Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Få et overblik over nyheder fra Aarhus Universitet. 


Tre yngre forskere på Aarhus Universitet får ERC-bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd

Tre projekter ved AU modtager de prestigefyldte ERC Starting Grants. I alt får syv forskere i Danmark bevillinger, som netop er uddelt i Europa.

Videnskabelig topkvalitet er fællesnævneren for de tre projekter, som nu får et solidt rygstød fra Det Europæiske Forskningsråd i form af ERC Starting Grants. Bevillinger på op til 1,5 mio. euro gives til yngre forskere over en fem-årig periode.  

Adjunkt Jonas Elm fra Institut for Kemi modtager ERC Starting Grant på 1,5 mio. euro til projektet 'Exploring the Molecular Properties of Atmospheric Freshly Nucleated Particles' - eller 'ExploreFNP'. Læs mere om Jonas Elms projekt.

Postdoc Taro Kitazawa, som tiltræder som gruppeleder på DANDRITE og Institut for Molekylærbiologi og Genetik i sommeren 2022, får ERC Starting Grant på 1,5 mio. euro for at udforske, hvordan hukommelsen er gemt i hjernen.  
Læs mere om Taro Kitazawas projekt.

Lektor Rasmus O. Bak fra Institut for Biomedicin modtager ERC Starting Grant på 1,5 mio. euro til at forske i, hvordan blodstamceller kan anvendes bedre i behandlingen af sygdomme i blodet og immunforsvar.
Læs mere om Ramus O. Baks projekt.
 

Pressemeddelelse om ERC Starting Grants fra Det Europæiske Forskningsråd.