Aarhus Universitets segl

Studieboliger

Med fokus på at bibeholde den arkitektoniske stil og ånd, er det tidligere patienthotel i Universitetsbyen nu blevet omdannet til 132 nye studieboliger med plads til ca. 170 studerende. Boligerne fordeler sig på ca. 40 1½ - 2-værelses studieboliger og ca. 92 1-værelses studieboliger.

Kollegianere bor helt centralt i den nye Universitetsby, hvilket forventes at bidrage til et livligt og aktivt campusmiljø.

Den eksisterende underjordiske kælder under pladsen foran studieboligerne renoveres og får plads til 1000 cykler. Cykelkælderen forventes taget i brug i 2025, når det nye universitetsstrøg er færdigetableret.

Placering
Studieboligerne ligger midt i Universitetsby lige ud til det nye universitetsstrøg og lige over for Aarhus BSS’ institutter for virksomhedsledelse og økonomi. Institutterne flytter i 2025 fra Fuglesangs Allé til Universitetsbyen.

Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS) står for udlejningen, og alle boliger vil være forbeholdt studerende på AU. 1½ - 2-værelses studieboligerne vil blive tildelt med fortrinsret til par, hvoraf den ene skal være studerende ved Aarhus Universitet. 

Tidsplan
De første studerende flyttede ind i sommeren 2022.

Spørgsmål?
Kontakt Erik Pagaard Nielsen, projektdirektør, Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) &  Charlotte Lyngholm, chef for Campus Plan og Projekt.