Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vegetarisk forplejning til konferencer og møder

Efter sommeren 2022 vil vegetarisk mad som udgangspunkt være standardvalget ved bestilling af forplejning til møder og konferencer, som er finansieret af AU. Læs mere om indsatsen her på siden. 


Vegetarisk forplejning som standardvalg

Når du bestiller mad til møder og konferencer, som er betalt af AU, bliver vegetarretter frem over som udgangspunkt standardvalget. Det vil fortsat være muligt at bestille alternativer med kød, men man skal aktivt tilvælge det.

Møder og konferencer

Indsatsen omhandler udelukkende forplejning til møder, konferencer og lignende, som er arrangeret og betalt af AU. Det gælder også konferencer/seminarer, hvor AU er vært, uden at arrangementet afholdes på campus.

Book, som du plejer 

Når du bestiller forplejning, skal du som hidtil henvende dig til den enkelte kantine. Her følger du blot de anvisninger, du får fra kantinen. Hvis du fx er vant til at benytte en bestillingsformular, så vil denne blive opdateret til formålet, så det bliver mest muligt enkelt at booke forplejning.

Hvilke retter kan du få?

I forbindelse med den nye indsats defineres vegetarisk som OVO-LACTO vegetar. Det betyder, at forplejningen primært af plantebaseret og kan indeholde æg og mælkeprodukter, men altså ingen kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr osv.

Kantinerne på AU er i gang med at udvikle et varieret og attraktivt sortiment af vegetarretter. Det kan fx være retter, som Raita med chilli og mynte, bradepandepizza med kartoffel og oliven, falafel- eller æggesandwich, marokkansk suppe, Tarte Tatin, mexicansk risret, krydrede kartoffelbåde med sesam, madpandekager og meget mere. Målet er at tilbyde noget, der er mindst lige så indbydende og velsmagende som kødretter.

Et skub i en grøn retning

Indsatsen udspringer af AU’s grønne omstilling og ønsket om at skubbe forplejningen på AU i en endnu mere klimavenlig retning, da CO2-udledningen fra kød er markant højere end fra vegetarisk mad. Fx udleder hakket oksekød (med 5-10% fedt) 34,19 kg. CO2e pr. kilo oksekød mens kartofler udleder 0,36 kg. CO2e pr. kilo kartofler.

Se mere i oversigt fra Danmarks Grønne Tænketank (CONCITO). Desuden er indsatsen i tråd med Klimarådets anbefalinger til statslige kantiner. 

Eksempler på vegetarretter

Yderligere oplysninger

Læs mere