Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Klimavenlig jul

Julen er højsæson for storkøb, madspild og stort energiforbrug, men det er muligt at gøre den mere bæredygtig uden at ødelægge festen.  

Aarhus Universitet har forskere, som kan bidrage med viden om klimapåvirkning, bæredygtighed og med alternativer til traditioner, som kan gøre julen mere grøn.

Marianne Zandersen

Seniorforsker Institut for Miljøvidenskab - Samfundsvidenskabelig og geografisk miljøforskning

Ekspertområde

  • Bæredygtigt forbrug

Hans Sanderson

Seniorforsker Institut for Miljøvidenskab - Environmental chemistry & toxicology

Ekspertområde

  • Klimapåvirkning fra forbrug, gaver mv.

Lars Kjerulf Petersen

Seniorforsker Institut for Miljøvidenskab - Samfundsvidenskabelig og geografisk miljøforskning

Ekspertområder

  • Transport
  • Gaver og indpakningspapir
  • Julemenu

Jørgen Eivind Olesen

Institutleder Institut for Agroøkologi

Ekspertområder

  • Klima og fødevarer
  • Globalt forbrug

Karin Rosenkilde Laursen

Videnskabelig assistent Institut for Folkesundhed - Miljø, Arbejde og Sundhed

Ekspertområder

  • Forbedring af indeklima
  • Skadelige helbredseffekter af stegeos
  • Skadelige helbredseffekter af stearinlys
  • 22 32 22 68

Torben Sigsgaard

Professor Institut for Folkesundhed - Miljø, Arbejde og Sundhed

Ekspertområder

  • Indeklima
  • Partikler i luften efter stearinlys og røg fra brændeovn

Lone Fjorback

Lektor Institut for Klinisk Medicin - Dansk Center for Mindfulness

Ekspertområder

  • Mindfulness og compassion
  • Håndtering af stress og gavnligheden ved at give, inkludere og drage omsorg

Jessica Aschemann-Witzel

Professor Institut for Virksomhedsledelse

Ekspertområder

  • Forbrugeradfærd mht fødevarer og bæredygtighed 
  • Madspild
  • Plante-baserede fødevarer
  • Clean Label

John Thøgersen

Professor Institut for Virksomhedsledelse

Ekspertområder

  • Klimavenlig julemad
  • Genbrug