Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Podcast - Diversitet og ligestilling

#DiversityAU podcast handler om diversitet og ligestilling på Aarhus Universitet. I fem afsnit interviewer journalist Nynne Bjerre Christensen fem kvindelige forskere om deres karrierer. Samtalerne kommer blandt andet ind på karrierevalg, udenlandsophold, forskningsfinansiering og om deres overvejelser om at opnå en topposition i academia som kvinde.


Listen on Apple Podcasts
RSS

Nynne Bjerre Christensen

TEASER: Kort introduktion til ny podcast-serie fra Aarhus Universitet.

I fem afsnit interviewer journalist Nynne Bjerre Christensen fem kvindelige forskere fra Aarhus Universitet om deres karrierer. Samtalerne kommer blandt andet ind på karrierevalg, udenlandshold, forskningsfinansiering og om deres overvejelser om at opnå en topposition i academia. Lyt med.

AFSNIT 1: ”Jeg er drevet af nysgerrigheden – og af at løse de store problemer i vores samfund."

I første afsnit af #DiversityAU-podcast kan du møde Anja Bechmann. Hun er professor i medievidenskab på Institut for Kommunikation og Kultur og direktør for Center for Digital Social Research, DATALAB.

I en samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen fortæller Anja Bechmann om sin vej til professor-titlen - og om at være drevet af nysgerrighed og vilje til at løse samfundets små og store udfordringer. Læs mere og lyt med (afsnittet varer ca. 30 min.).

AFSNIT 2: "Man skal have vilje, have en plan og kende sine styrker og svagheder”

I andet afsnit af #DiversityAU-podcast kan du møde Julia Nafziger, som er professor på Institut for Økonomi. Nafziger er født i Tyskland og har igennem sin akademiske karriere haft ophold på universiteter i USA, Storbritannien, Frankrig og Belgien, inden hun for 12 år siden kom til Aarhus Universitet.

I samtalen med journalist Nynne Bjerre Christensen fortæller Nafziger, at det var fordybelsen, arbejdet med de store samfundsmæssige spørgsmål og friheden til selv at vælge sine projekter, der tiltrak hende ved livet som forsker. Læs mere og lyt med (afsnittet varer ca. 30 min.).

AFSNIT 3: "Jeg kan ikke forestille mig et andet sted end her ved universitetet, hvor jeg vil passe bedre ind."

I tredje afsnit af #DiversityAU-podcast fortæller Cecilia Ramlau-Hansen om sin forskerkarriere og om sin rejse fra bioanalytiker til professor på Aarhus Universitet.

Hendes samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen kommer blandt andet ind på konkurrencen i den akademiske verden – og muligheden for et alternativ til de nuværende parametre for at måle kvalitet i forskning. Læs mere og lyt med (afsnittet varer ca. 30 min.).

Nina Lock

AFSNIT 4: "Man bliver nødt til at stole på egne evner."

I fjerde afsnit af #DiversityAU-podcast fortæller lektor Nina Lock om sin forskningskarriere, der startede på kemi, og hvordan hun via flere udlandsophold nu er landet på Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet.

I samtalen med journalist Nynne Bjerre Christensen fortæller Lock blandt andet om den store betydning, hendes udlandsophold har haft for hendes karriereforløb. Læs mere og lyt med (afsnittet varer ca. 30 min.).

Liv Hornekær

AFSNIT 5: "For mange passede jeg ikke ind i billedet af, hvordan en professor i fysik ser ud."

I dette femte afsnit kan du møde Liv Hornekær, der i 2017, som den første kvinde nogensinde, blev udnævnt til professor i fysik på Aarhus Universitet. I 2016 modtog hun desuden Eliteforsk-prisen.

Liv Hornekær kommer blandt andet ind på, hvad det er, der driver hende som forsker. Hun beskriver forskerrollen som et kald – og hvordan interessen for naturvidenskaben går tilbage til barndommen. Læs mere og lyt med (afsnittet varer ca. 30 min.).