Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Afsnit 3: Professor Cecilia Ramlau-Hansen

I tredje afsnit af #DiversityAU-podcast fortæller Cecilia Ramlau-Hansen om sin forskerkarriere og om sin rejse fra bioanalytiker til professor på Aarhus Universitet.

Hendes samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen kommer blandt andet ind på konkurrencen i den akademiske verden – og muligheden for et alternativ til de nuværende parametre for at måle kvalitet i forskning.

Ramlau-Hansen fremhæver den betydning mentorer og vejledere har haft for hendes karriereforløb. En betydning hun nu selv forsøger at have for de unge forskere, hun vejleder på instituttet.

Samtalen kommer desuden ind på vigtigheden af udlandsophold og forskningsfinansiering. Samtidig diskuteres det, om det øgede krav om udlandsophold og det nuværende finansieringssystem ligefrem kan hæmme kvindelige forskeres karriereforløb.

Slutteligt kommer samtalen ind på balancen mellem karriere- og familieliv inden Ramlau-Hansen giver et par gode råd til unge, kvindelige forskere, der selv overvejer en karriere i academia. 

”Jeg kan ikke forestille mig et andet sted end her ved universitetet, hvor jeg vil passe bedre ind” - Cecilia Ramlau-Hansen


Om #DiversityAU-podcast

#DiversityAU-podcast handler om diversitet og ligestilling i forskningsverdenen. I fem afsnit interviewer journalist Nynne Bjerre Christensen fem kvindelige forskere fra Aarhus Universitet om deres karrierer. Samtalerne kommer blandt andet ind på karrierevalg, udenlandsophold, forskningsfinansiering og om deres overvejelser om at opnå en topposition i academia.