Tilbud til studerende og gymnasieelever med grønlandsk baggrund

Vigtig besked

Dette er en fælles besked til alle studerende, der er tilknyttet Rådgivnings- og støttecentret.

Rådgivnings- og støttecentret tilbyder ikke fysiske samtaler, så længe universitetets medarbejdere er hjemsendte. Vi følger retningslinjerne fra Aarhus Universitet som en konsekvens af udbredelsen af COVID-19.

Vi fastholder som udgangspunkt vores aftaler i den kommende tid, men afvikler dem via telefon, Skype eller lignende. Vi kontakter dig for at aftale nærmere.

Gode råd til at håndtere hverdagen under COVID-19

Rådgivnings- og støttecentret tilbyder støtte til dig, som er studerende på en videregående uddannelse eller gymnasieelev med grønlandsk baggrund i Region Midt.

Tilbuddet er gratis, og du kan komme i kontakt med os via mailadressen i højre side.

Støtten kan være relevant for dig, hvis du oplever udfordringer med at:

·         organisere din studiehverdag, din læsning eller din skrivning

·         orientere dig i muligheder, rammer og krav på studiet

·         dit studie overtager hele dit liv, eller at det ikke fylder nok

·         indgå i sociale sammenhænge, fx studiegrupper

·         indgå i kulturen på studiet

·         få greb om dit fag

·         administrere din tid, energi og indsats

·         finde frem til din faglige retning og identitet på studiet

Når du har tilmeldt dig, tilbydes du en samtale, som er dit første møde med en vejleder. Formålet med samtalen er, at vi sammen finder frem til den støtteform, der er mest relevant for dig.

Støtten, vi tilbyder, kan falde i tre dele:

·         Forløb med trivselsvejleder

·         Forløb med læse/-skrivevejleder

·         Forløb med studiementor

Falder dine behov uden for det, som vi kan tilbyde, hjælper vi dig med at beskrive og finde den støtte, du har brug for.

Ønsker du støtte?

Kontakt uddannelsesvejlederne ved Det grønlandske hus i Aarhus. Klik her

Eller skriv til Rådgivnings- og støttecentret for at komme til den første samtale

segb.udd@au.dk

I mailen skal du skrive dit fulde navn og hvornår du er født.

Har du spørgsmål vedrørende tilbuddet, er du velkommen til at skrive eller ringe til os

Tlf: 8716 2730 (man og tors 9-12, tirs 13-15).
Mail: segb.udd@au.dk

Kontakt til RSC mens AU er lukket pga. Corona udbrud

I nødstilfælde kan du kontakte os på

Tlf: 9350 8519 (mand.-fred. kl. 8-12).
Mail: rsc@au.dk

Administrationen holder ferielukket fra og med d. 15. juli til og med 6. august

Rigtig god sommer

Om at være ny studerende med grønlandsk baggrund på en videregående uddannelse i Danmark:

”Det var nemt at finde den hjælp, jeg havde brug for, hvis jeg spurgte om det. Det handler bare om, at man kommer og spørger i stedet for at vente på at folk kommer og hjælper.

I Danmark skal man spørge for at få hjælp f.eks. til at få lavet en bankkonto, og på studiet skal man spørge om hjælp med alle mulige ting.

Man skal bare bede om det, så får man hjælp. Man får ikke hjælp ved at sidde og vente på at hjælpen kommer. Det er det, jeg tænker.”

Trivselsvejleder, Louise M Pedersen

Læse- /skrivevejleder, Bertil N Andersen