Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Den historiske Jesus

 

Se eller gense Professor Kasper Bro Larsen fra Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet, holde en forelæsning om den historiske Jesus.

Jesus sagde ”Følg mig!” I dag har han flere følgere end nogen influencer på Instagram. Men hvem var den historiske Jesus? Bibelforskningen har været på jagt efter svaret i snart 250 år. Og forslagene er mange: en politisk revolutionær, en hippiefilosof, en jødisk freelance-rabbi, en bondeprofet, en healer-charlatan – eller bare Guds søn. Forelæsningen vil tegne en skitse af den historiske Jesus og fortælle historien om, hvordan han efter sin død blev anset for kristen. Er den historiske Jesus overhovedet relevant for kristendommen i dag?

Kasper Bro Larsen er professor i Det Nye Testamente og kristendommens tilblivelse på Afdeling for Teologi ved Aarhus Universitet. Han udgav i 2018 bogen Jesus i Aarhus Universitetsforlags Tænkepause-serie.

 

 

Se eller gense forelæsningen

Praktisk information

Afholdt d. 11. december 2020

Målgruppe: Gymnasielærere og elever i fagene Religion, Historie og Oldtidskundskab, men har også relevans for fagene Samfundsfag og Kulturforståelse.

Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Anbefalet læsning:

  • Per Bilde, ”Jesus, hans projekt og hans bevægelse” i En religion bliver til. En undersøgelse af kristendommens forudsætninger og tilblivelse indtil år 110, Anis/Eksistensen 2001, s. 123-70.
  • Kasper Bro Larsen, Jesus, Tænkepauser, Aarhus Universitetsforlag 2018.
  • Gerd Theissen & Annette Merz, ”Den kontroversielle historiske Jesus” i: Troels Engberg-Pedersen (red.), Den historiske Jesus og hans betydning, Gyldendal 1998, s. 50-71.