Kristendom i Danmark i dag

Kom og hør - eller se via livestreaming – lektor Marie Vejrup Nielsen fra Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet, holde en forelæsning om kristendommen i Danmark i dag

Hvad er danskernes forhold til Folkekirken i dag? Og hvad med alle de kristne trossamfund uden for Folkekirken? Hvordan ser de store globale tendenser ud i en dansk sammenhæng og hvad er særligt i Danmark? Undervisningen vil se nærmere på de nyeste tendenser inden for kristendom i Danmark i dag – ud fra forskningsprojekter om alt fra babysalmesang i Folkekirken til nye ortodokse menigheder i Aarhus. Der vil være en række aktuelle cases fra feltarbejde og forslag til hvad man kan arbejde videre med i en gymnasiesammenhæng.

Tid og sted:

• Fredag d. 18. september 2020 kl. 10:00-11:00
  • HUB’ens eksperimentelle undervisningslokale, bygning 1910, lokale 217, Trøjborgvej 82-84, Aarhus Universitet eller livestreamet på dit gymnasium.
  • Det er gratis at deltage i forelæsningen. Forelæsningen er på dansk.

Målgruppe:

Forelæsningen henvender sig primært til undervisningen i faget religion, men har også relevans for fagene samtidshistorie, samfundsfag og kulturforståelse.

Anbefalet læsning: