Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Økonomisk politik under coronakrisen
– eller: hvordan kan en usynlig virus slå hele verdensøkonomien af banen?

 

Kom og hør - eller se via livestreaming – professor Philipp Schröder fra Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet, holde en forelæsning om de økonomiske konsekvenser af coronakrisen.

Nedlukning, hjælpepakker, konkurser, lønkompensation og eksportkollaps. Det må være ingredienserne i en svag økonomi, hvor det især kan være en udfordring at være ung, som skal finde sit første job.
Men hvad er op og ned på coronakrisens påvirkning af økonomien? Og hvordan kan en usynlig virus slå hele verdensøkonomien af banen?

I dette oplæg giver professor Philipp Schröder et 360 graders overblik over coronakrisens økonomiske konsekvenser. Forelæsningen tager afsæt i det rådgivningsarbejde som Philip Schröder har udført i regeringens økonomiske coronaekspertgruppe og belyser balancen mellem økonomisk politik, sundhed, økonomi og det politisk mulige.

 

Praktisk information

Tid og sted: 

  • Fredag d. 29. januar 2021 kl. 10:00-11:00
  • HUB’ens eksperimentelle undervisningslokale, bygning 1910, lokale 217, Trøjborgvej 82-84, Aarhus Universitet eller livestreamet på dit gymnasium.

Det er gratis at deltage i forelæsningen. Forelæsningen er på dansk.

Målgruppe:

Forelæsningen henvender sig primært til undervisningen i samfundsfag på alle de gymnasiale uddannelser og fag indenfor området økonomi på HHX.

Anbefalet læsning:
Nedenstående rapporter giver baggrundsviden om emnet. Eleverne kan evt. nøjes med at læse sammenfatningerne i starten og slutningen af rapporterne, for at få et rimeligt overblik.