Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Succes Stories

Succeshistorier

Methyl Detect

Methyl Detect ApS blev grundlagt i 2016, med et mål om at udvikle billige gen-specifikke DNA methyleringstest baseret på MS-HRM teknik, for derved at kunne gøre dem lettilgængelige for forskere.

Virksomheden er startet på grundlag af en opfindelse begået ved Institut for Biomedicin. Opfindelsen relaterer sig til en optimeret strategi for PCR primer design som muliggør en mere sensitiv sporing af methylering end tidligere.

TTO har investeret i en patentansøgning, og støttet forskerne i at etablere spin out virksomheden for at kunne udvikle teknologien yderligere.

Methyl Detect

Radisurf

Radisurf blev grundlagt i 2015.

Virksomhedens mål er at udvikle nye løsninger til at binde forskellige materialer sammen. Udgangspunktet er den viden som teamet har opnået i forhold til overflade kemi.

Teknologien kan bruges i mange forskellige sammenhænge - eksempelvis indenfor medico eller elektronik.

RadiSurf

VPCIR.COM

VPCIR.COM er en ny virksomhed som fokuserer på fødevaresikkerhed.

Virksomheden udvikler en metoden til at spore fødevare patogener. Patentansøgning er indleveret på den bagvedliggende teknologi.

Virksomheden er et spin out fra Aarhus universitet og The Chinese University of Hong Kong.

 

VPCIR.COM

VisBlue

Visblue blev grundlagt i 2015 for at kommercialisere grøn energi opbevaring med et patenteret vanadium redox flow-batteri.

Virksomheden er baseret på en opfindelse begået ved Institut for Ingeniørvidenskab. Opfindelsen relaterer sig til et system som kobler solceller til et redox flow-batteri.

TTO investerede i en patentansøgning og støttede opfinderne i at starte et spin out, som kan udvikle teknologien yderligere.

Visblue

STipe Therapeutics

STipe Therapeutics er et spin out fra Aarhus Universitet grundlagt i 2018. Virksomheden har udviklet medicin som udnytter og styrker STING pathway til at bekæmpe kræft. Dette gøres ved at styrke det medfødte immunforsvar inde i tumorens mikromiljø. STipe modtog €20 mio i finansiering i september.

STipe Therapeutics

draupnir.bio

draupnir.bio er et spin out fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet. Virksomheden fokuserer på at udvikle glycan mimetics for at behandle hjerte-kar-sygdomme. I oktober 2019 modtog draupnir.bio DKK 225 mio. i finansiering.


Følg dette link for at se flere eksempler på vores spin outs.