Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AR mentorer

Mentorgruppe AR 1:

Astrid

Jeg hedder Astrid og er 27 år. Jeg har gået på Odder Gymnasium med Musik-Engelsk på linje, og læser nu Arabisk- og Islamstudier på 7. semester. Både under og efter gymnasiet var jeg virkelig meget i tvivl om, hvad jeg skulle læse, og inden jeg landede her på Arabisk, havde jeg 3,5 sabbatår med bl.a. højskole og rejser til Mellemøsten, hvorefter jeg startede på ergoterapeutuddannelsen. Men jeg kunne ikke slippe min store interesse for Mellemøsten, så jeg valgte at skifte studie til Arabisk – selvom jeg altid havde tænkt, jeg ikke ville på uni! Heldigvis har både det faglige og sociale liv som universitetsstuderende overrasket mig positivt – og jeg glæder mig til at kunne dele de erfaringer med jer. Vi ses!

Victor

Jeg hedder Victor og er 22 år. Oprindeligt er jeg fra Viborg, men bor nu i Aarhus-forstaden Egå. I 2018, lige efter jeg blev student, begyndte jeg på dramaturgi, men i 2019 skiftede jeg til tysk sprog, litteratur og kultur, mest af alt for at forbedre mine muligheder for udveksling. Jeg interesserer mig meget for litteratur, musik, teater og sprog, men også for alt muligt andet. Derfor syntes jeg også, at det var svært at vælge én uddannelse - og det synes jeg også stadig. Jeg glæder mig til at møde jer og at dele erfaringer om al den forvirring, man oplever, når man overvejer uddannelsesvalg, og når man starter på en uddannelse.

Mentorgruppe AR 2:

Anna R.

Mit navn er Anna, og jeg er 24 år. Jeg kommer oprindeligt fra en gård nær Aabenraa i Sønderjylland, hvor jeg har taget en HHX, men de sidste 3 år har jeg boet på kollegium i Aarhus. Efter gymnasiet holdt jeg et sabbatår, hvor jeg underviste som lærervikar og tog til Italien som au pair. Jeg har læste et års jura, men i dag læser jeg teologi på 5. semester, og det er meget mere mig. Teologi er en god blanding af sprog, historie, filosofi og formidling – og omhandler generelt en bred og almen dannelse. I min fritid går jeg til dans og hækler. Jeg glæder mig til at møde jer og præsentere jer for livet på og omkring universitetet!

Amalie

Hej! Jeg hedder Amalie, og jeg er 22 år. Jeg kommer fra Randers, men jeg bor i Aarhus. Jeg startede på Aarhus Universitet i 2017, hvor jeg startede på jura. Dette var dog ikke lige noget for mig, så jeg valgte at stoppe. Jeg læser nu engelsk på 4. semester, og det er mega nice. Engelsk er perfekt for mig, fordi det er en uddannelse, der beskæftiger sig med alt fra Shakespeare og grammatik til The Kardashians, Netflix og feminisme. Jeg glæder mig til at møde jer, og jeg håber, at jeg kan hjælpe jer med lige dét, I har brug for i forbindelse med uddannelsesvalg, universitetsstart og alt andet i den forbindelse. Vi ses! :)

Mentorgruppe AR 3:

Bessan

Mit navn er Bessan, jeg er 23 år og kommer fra Vejle, men har boet i Aarhus siden jeg startede på mit studie. Jeg studerer Informationsvidenskab, hvor jeg efter sommerferien begynder på mit 5. semester. Min uddannelse er super spændende, da den omhandler forholdet mellem menneske, it og samfund. Det synes jeg er vildt spændende, da det giver mig redskaber til at kunne forstå konsekvenserne af informationsteknologi, og hvordan det er muligt at designe og konstruere teknologi ved at inddrage brugerens behov. Udover at studere bruger jeg en del tid på at arbejde, træne og være social med min familie og venner. Jeg glæder mig at møde jer, og dele ud af mine egne erfaringer som universitetsstuderende.  

Louise A.

Mit navn er Louise og jeg er 23 år gammel. Jeg kommer fra Aalborg, men har boet i Aarhus siden jeg startede på universitetet for to år siden. Efter sommerferien starter jeg på 5. semester på bacheloruddannelsen i antropologi. På antropologi beskæftiger vi os med menneskers sociale liv og om, hvordan kultur og samfund påvirker os. Jeg synes, at det særligt spændende ved mit studie er muligheden for at lave feltarbejde, hvor vi får lov at kombinere det praktiske med det teoretiske. Udover studiet nyder jeg en løbetur i skoven eller at være sammen med mine venner. Jeg glæder mig til at møde jer alle og give jer et indblik i mit studieliv på Aarhus Universitet.

Mentorgruppe AR 4:

Kasper T.

Jeg hedder Kasper. Jeg er 23 år og opvokset i en lille by udenfor Viborg. Jeg læser historie med tilvalg på religionsvidenskab. For mig er kultur noget af det vigtigste af undersøge, og med både historie og religionsvidenskab som fag, er der masser af muligheder for at undersøge netop dette. Historie er et meget bredt fag, og der er mange muligheder og aspekter af historien man kan undersøge. Historie er en vigtig del af vores samfund, for at forstå fortiden, og hvordan vi bør forholde os til den. Især i tider med fake news har historie aldrig været vigtigere. Jeg bruger lige nu mit fag i mit arbejde som rundviser og formidler i Den Gamle By, hvor jeg får lov til at fortælle om historien.

Nanna

Mit navn er Nanna og jeg studerer Musikvidenskab. Jeg skal snart i gang med mit 5. semester på bacheloren, hvor jeg starter på mit tilvalg (som højst sandsynligt bliver Nordisk sprog og litteratur), samtidig med jeg skriver bachelor. Jeg valgte uddannelse ud fra min interesse, musik, og har siden hen opdaget, hvor mange uendelige muligheder der er for at studere det, man interessere sig for. Ved siden af studiet bor jeg på kollegie, synger i et klassisk kor og danser swingdans. Jeg glæder mig til at møde jer og snakke mere om studievalg og studieliv!

Mentorgruppe AR 5:

Christina P.

Mit navn er Christina, og jeg er 24 år. Til dagligt studerer jeg Nordisk sprog og litteratur på 3. semester. Udover at bruge tid på studiet, spiller jeg håndbold et par gange i ugen. Oprindeligt er jeg fra en lille by udenfor Kolding, og nyder derfor de mange aarhusianske muligheder i form af kulturinstitutioner, naturområder og kulinariske oplevelser, som jeg kan have med mine venner. Jeg vil gerne give mulige kommende studerende et reelt indblik i at studere. Ligeledes vil jeg give jer mulighed for at snakke åbent om de bekymringer, der kan opstå i forbindelse med studievalget. Jeg var selv i tvivl om både studiet og byen - men nu elsker jeg både Aarhus og Nordisk. Jeg glæder mig til at lære jer at kende.

Mette

Hej! Jeg hedder Mette, og jeg er 23 år. Efter sommeren starter jeg på 3. semester på international virksomhedskommunikation i tysk. Når jeg ikke studerer kommunikation, så bruger jeg min tid på træning (specielt fitness) og være sammen med familie og veninder. Jeg en caféglad person, der sætter pris på de sjove og hyggelige stunder med nogle veninder ved åen. Derudover så har jeg en forkærlighed for kage og is, dessert generelt. Jeg glæder mig til at vise jer mit og min mentormakkers studieliv, og give jer en indsigt i universitetslivet, både det faglige, men også det sociale. Vi ses meget snart! :-)