Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

BSS mentorer

Mentorgruppe BSS 1:

Tjalfe

Mit navn er Tjalfe, jeg er 24 år, og studerer Politik og Økonomi på snart 7. semester. Jeg glæder mig til at møde jer. Oprindeligt er jeg fra København, men flyttede til Aarhus i forbindelse med uddannelse. Studiet tiltaler mig fordi det blander de emner jeg synes er spændende fra Statskundskab og Økonomi, og selvom jeg oprindelig troede jeg skulle læse Statskundskab, er jeg blevet rigtig glad for denne uddannelse. Udover de faglige krav indenfor matematik, har det at flytte fra København til Århus været en stor udfordring, og noget uortodoks for en Københavner, men jeg føler jeg er faldet godt til i Århus, og ønsker at give mine erfaringer videre til andre der vil studere på en videregående uddannelse.

Emilie

Jeg hedder Emilie Felletoft, 23 år, og jeg er oprindeligt fra Herning, men jeg tog STX i Ringkøbing. I skrivende stund sidder jeg og sveder over eksaminer, men jeg kan forhåbentlig kalde mig jurastuderende på 5. semester efter sommerferien. Jeg er glad for mit studievalg, da jeg er nysgerrig på samfundsregler og problemløsning, men vejen til at træffe uddannelsesvalget tog mig lige et par sabbatsår og et skub eller to. Når bøgerne er lagt til side, så passer jeg mine studiejobs, hygger med mine venner, løber en tur og slapper af i naturen. Og så glæder jeg mig til at fortælle dig, at livet som universitetsstuderende ikke er så slemt endda. 

Mentorgruppe BSS 2:

Anders

Mit navn er Anders, jeg er 22 år og jeg skal til at påbegynde mit 5. semester på jurastudiet. Jeg kommer oprindeligt fra Frederikshavn, men flyttede til Aarhus for to år siden, hvor jeg i dag bor sammen med en kammerat fra min hjemby. Jeg valgte at studere på jurastudiet efter at have haft faget ”erhvervsret” på handelsskolen, som gav et spændende indblik i, hvad jura er for et fag. Når studiet skal sættes på pause, så bruger jeg min tid i fitnesscenteret eller mødes til en omgang padel tennis.

Louise F.

Jeg hedder Louise, er 25 år og studerer Samfundsfag med tilvalg i Nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet. Jeg ser lige nu frem til at starte på min kandidat efter sommerferien. Jeg glæder mig til at møde jer og dele min oplevelse af at være studerende med jer, ligesom at jeg håber, I kan få gavn af de erfaringer, jeg har gjort mig i forhold til mit valg af studie. Jeg valgte personligt efter interesse, og langsomt har der vokset sig en drøm ud af det om at undervise netop gymnasieelever som jer i fremtiden. Jeg håber, de overvejelser, jeg gjorde mig, da jeg gik i gymnasiet, og den ballast, jeg nu har mig som universitetsstuderende, kan inspirere jer.

Mentorgruppe BSS 3:

Pernille

Mit navn er Pernille, jeg er 20 år og kommer fra Skjern i Vestjylland.

Jeg var selv deltager i SubUniversity i 16/17, og havde stor glæde af det. Jeg håber på at give jer samme oplevelse samt et ærligt indblik i livet som universitetsstuderende. I dag har jeg fornøjelsen af at læse statskundskab på Aarhus Universitet, hvor jeg starter på 3.semester efter sommer. Baggrunden for mit studievalg kommer ud fra min interesse i samspillet mellem mennesker, og selvom jeg stod i et svært valg mellem statskundskab og psykologi, er jeg blevet utroligt glad for mit uddannelsesvalg. I min fritid nyder jeg at tage del i foreningsarbejde, deltage i fredagsbare og danse til musik. Glæder mig til at møde jer!

Juliane

Mit navn er Juliane, og jeg er 24 år. Jeg starter på 3. semester til sommer på Diplomingeniøren i Forretningsudvikling (BDE) på AU i Herning, hvor jeg også er bosat. Jeg er oprindeligt fra Odder, men jeg har tidligere boet et par år i Aarhus, hvor jeg har læst Softwareteknologi i et år. Jeg har også været et smut forbi Uddannelsesvidenskab, så min vej til at finde ”min rette hylde” har været en anelse lang. Men det har også givet mig en masse andet med, som jeg rigtig gerne vil give videre. En af grundene til at jeg synes BDE er fedt er studiets kombinationen af ingeniørfag, iværksætteri og kommunikative fag.

Mentorgruppe BSS 4:

Andreas C.

Hej, mit navn er Andreas. Jeg går på 4. semester på Statskundskab og starter på 5. semester efter sommerferien. Jeg har tidligere studeret et år på Nordisk sprog og litteratur, men er altså nu endt på statskundskab. Jeg valgte dette studie, fordi det giver et bredt perspektiv på mange emner i samfundet. Derfor er det var en god uddannelse, hvis man har mange interesseområder. Det er et meget socialt studie med en masse engagerede studerende og en masse gruppearbejde, hvilket passer godt til mig. I min fritid bruger jeg meget tid med venner fra studie eller højskole og de 4 roomies jeg bor sammen med. Det kan enten være over en kop kaffe, et godt brætspil eller en gåtur.

Sedra

Hej med jer! Mit navn er Sedra og jeg er 20 år gammel. Jeg studerer HA(jur.), hvor jeg efter sommerferien starter på 3. semester. Oprindeligt kommer jeg fra Vejle, og er for blot 4 måneder siden flyttet til Aarhus. På HA(jur.) studiet, lærer du at kombinere juraen og økonomien. Bliver man træt af at kigge på et Excel ark i for lang tid, kan man fint sætte sig ned og læse i en juridisk bog. Denne tværfaglige kombination var vildt spændende for mig, og var en af årsagerne til mit valg af dette studie. Jeg glæder mig utrolig meget til at møde jer, og være med til at give jer et ærligt indblik i dét at være studerende.

Mentorgruppe BSS 5:

Anna H.

Jeg hedder Anna, og jeg er 23 år gammel. Jeg starter på 5. semester på Psykologi-studiet efter sommerferien 2020. Jeg er tilflytter fra Holstebro, hvor jeg gik på STX, og inden jeg startede på universitetet, havde jeg to sabbatår, hvor jeg arbejdede, var ude og rejse og på højskole i et halvt år. Når jeg ikke læser, arbejder jeg som mentor for MentorDanmark og er frivillig i fredagsbar-udvalget på Psykologisk Institut, hvor jeg har lært en masse nye, søde mennesker at kende. Derudover kan jeg i min fritid godt lide at høre musik og svinge rundt med kettlebells, gå ture rundt i Aarhus og spise lækker mad. 

Anja

Hej! Jeg hedder Anja, og er 22 år gammel. Jeg er født og opvokset i Skive, hvor jeg også gik på gymnasiet. Jeg starter på 5. semester efter sommerferien på HA(jur.). Uddannelsen giver en bred indsigt i både den juridiske samt økonomiske verden, et fag jeg synes er meget givende og relevant. Når jeg ikke sidder med hovedet begravet i bøger, nyder jeg at bruge tid sammen med mine venner, min familie og min hund. Som din mentor skal du ikke være bange for at spørge mig om alt. Jeg glæder mig til at møde jer og videregive mange af mine erfaringer!