Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

HE mentorer

Mentorgruppe HE 1:

Simon

Mit navn er Simon, jeg er 26 år og studerer idræt på Aarhus Universitet. Jeg har selv gået på Egå Gymnasium og havde på daværende tidspunkt ikke nogen idé om, hvorvidt jeg skulle gå på universitetet og i så fald ikke, hvad jeg skulle studere. Derfor tog jeg også nogle sabbatår, hvor jeg bl.a. var på højskole, ude at rejse og arbejdede, før jeg startede. Mit studieliv indeholder både en masse tid på studiet, men også en god portion fritid, hvor jeg bl.a. spiller fodbold, volleyball og kitesurfer. Jeg ser frem til at dele mine erfaringer om hverdagen på universitetet og til at hjælpe jer med at svare på spørgsmål og overvejelser i har gjort jer om tiden efter gymnasiet.

Irena

Mit navn er Irena. Jeg er 22 år gammel og læser medicin på 4. semester. Jeg er vokset op i Hjørring i en familie med østeuropæiske rødder. Som den ældste ud af fem børn, var det danske skolesystem noget, som jeg skulle udforske for mig selv, hvilket jeg til tider fandt udfordrende. Det var først i 3.g, at jeg besluttede mig for, at jeg ville læse medicin, og mine karakterer var ikke gode nok til kvote 1. Mit sabbatår gik derfor ud på at læse fag op, og forberede mig til kvote 2-prøven. Juli 2018 blev jeg accepteret på medicin, og det har jeg været glad for lige siden. Jeg glæder mig til at fortælle jer om livet som studerende.

Mentorgruppe HE 2:

Christine

Jeg hedder Christine, er 22 år gammel og jeg starter efter sommerferien på 5. semester på tandlægeuddannelsen. Jeg kommer oprindeligt fra Aalborg, men flyttede i forbindelse med studiet til Aarhus, hvilket jeg ikke et sekund har fortrudt. Udover at nyde studielivet, bruger jeg en del tid på at spille musik, løbe samt bage kager, som jeg kan glæde enten mine medstuderende eller kollegievenner med.(og måske mest af alt mig selv, hæhæ). Jeg ser utrolig meget frem til at møde jer og forhåbentlig gøre jer klogere på både de glæder og udfordringer, jeg har erfaret, at man kan møde som universitetsstuderende!  

Catalina

 

Hej, mit navn er Catalina, jeg er 24 år gammel og læser medicin på 6. semester. Jeg kommer oprindeligt fra Hjørring, men flyttede til Aarhus i 2017 for at studere. Da jeg gik på gymnasiet vidste jeg ikke, at jeg ville læse medicin, men vidste at jeg ville arbejde med mennesker. Dette betød, at jeg gik ud fra gymnasiet med karakterer der ikke var gode nok til medicin. Derfor tog jeg et par sabbatår, hvor jeg læste fag op, arbejdede og rejste for at forbedre mine chancer på kvote to. Ved siden af studiet bruger jeg tid sammen med venner, er aktiv i en frivillig forening og arbejder i en øjenklinik. Jeg glæder mig til at møde jer.

Mentorgruppe HE 3:

Rikke D.

Mit navn er Rikke, jeg er 25 år og læser Folkesundhedsvidenskab på 2. semester. Jeg kommer fra en landsby tæt på Viborg, og har gået på Viborg gymnasium og HF. Både under og efter gymnasiet var jeg meget i tvivl om, hvilken uddannelse jeg skulle vælge, hvilket mine sabbatår afspejler i høj grad. Jeg nåede at rejse, arbejde, starte på studie for at droppe ud igen, læse matematik op på A og komme en tur på højskole, inden jeg startede på Folkesundhedsvidenskab sidste sommer. Jeg ved derfor alt om, hvor svært det er at vælge. Jeg glæder mig utrolig meget til at møde jer, og give jer et indblik i mit studieliv, så I forhåbentlig har et bedre udgangspunkt for at vælge studie. 

Lærke

Jeg er 21 år og er født og opvokset på en gård i Sønderjylland. Jeg læser medicin på snart 3. Semester, bor på et kollegie og bruger ellers min fritid på at træne, ro kajak og være sammen med mine venner. Jeg har også en forkærlighed for at lave mad og bage kage

Mentorgruppe HE 4:

Christina S.

Mit navn er Christina, jeg er 23 år gammel og studerer Folkesundhedsvidenskab på 2. semester. Jeg kommer oprindeligt fra Skjern i Vestjylland. Efter et par sabbatår startede jeg på Jordemoderuddannelsen, hvor jeg blev opmærksom på, at jeg ikke trives i et så praktiskorienteret læringsrum, som der er på en professionsbachelor. Herefter startede jeg på Folkesundhedsvidenskab, da jeg er meget interesseret i sundhed og sygelighed på et generelt plan. 

Jeg glæder mig til at møde jer, og give jer et indblik i livet som universitetsstuderende.

Didde

Jeg hedder Didde, er 23 år gammel og læser medicin på AU. Jeg startede i 2018 og går snart på 5. semester. Min fritid bruger jeg bl.a. på at spille håndbold og arbejde.
Jeg kommer fra en lille by i Vestjylland, og blev student fra HTX i Skjern i 2017, hvorefter jeg holdt et sabbatår inden jeg startede på universitetet. Da jeg selv gik i 2. g, deltog jeg i SubUniversity. Det var et fedt forløb, hvor jeg selv blev klogere på livet på universitetet og støttet i min beslutning.

Jeg glæder mig til at møde Jer, vise et glimt af min hverdag og livet på uni, så I forhåbentlig får gode værktøjer med i bagagen til det fremtidige studievalg.

Mentorgruppe HE 5:

Rikke M.

Hej med jer. Jeg hedder Rikke og jeg er 22 år. Til dagligt læser jeg idrætsvidensskab på 4. semester, og efter sommerferien krydser jeg fingre for at være tilvalgsstuderende i psykologi. I kender måske det med at gennemsnit og adgangskrav kan være en svær størrelse? Jeg nyder hverdagen på idræt med både bøger og aktivitet, mens min fritid går med venner, familie, fodbold og alt det spontane. Jeg glæder mig helt vildt til at møde jer og høre, hvilke tanker I har om universitet - så tænker jeg, vi i fællesskab kan blive klogere på, hvad det med universitetet egentlig går ud på. Vi sees J 

Trine

Hej! Mit navn er Trine, og jeg er 21 år gammel og går på 3. semester på medicin på Aarhus Universitet. 
Jeg kommer oprindeligt fra Holstebro, hvor jeg gik på gymnasium. Efter gymnasiet havde jeg to sabbatår, hvor jeg var på en længere backpackerrejse og på skisæson i Østrig. Jeg har altid vidst, at jeg gerne vil arbejde med mennesker og har interesseret mig for naturvidenskab. Det gik efterhånden op for mig i løbet af mit første sabbatår, at medicin-studiet ville være et godt match for mig, og jeg har ikke fortrudt det et sekund siden. 
Jeg glæder mig meget til at møde jer og håber jeg kan gøre jer lidt klogere på, hvordan livet som universitetsstuderende ser ud.