Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

NAT og TECH mentorer

Mentorgruppe Nat-Tech 1:

Rikke E.

Jeg hedder Rikke, er 25 år og har lige færdiggjort mit andet semester på bioteknologi civilingeniør, efter også at have læst et år på biologi. Jeg kommer fra Nordjylland, hvor jeg er opvokset på en lille gård. Jeg gik på Fjerritslev Gymnasium, hvor jeg havde engelsk og musik. Jeg opdagede sidst i 2.g, at jeg var lidt på vildspor, men vidste ikke helt hvilken retning, jeg skulle gå. Efter tre fede sabbatår med forskellige rejser, gymnasiesupplering, arbejde og højskole, fik jeg rigtig meget læselyst igen. Jeg valgte at skifte uddannelse, da jeg ønskede et mere teknisk grundlag til at arbejde med biologien. Jeg strikker, hækler, går ture og kan godt lide fredagsbaren - Og så glæder jeg mig rigtig meget til at videregive nogle af mine erfaringer, og til at lære jer at kende.

Lasse

Jeg hedder Lasse, jeg er 22 år gammel, og studerer matematik på tredje semester. Jeg er opvokset i en lille by udenfor Aarhus, med to forældre, som er pædagoger, så jeg har aldrig selv haft en god fornemmelse af, hvad det ville sige at gå på universitetet. Inden jeg søgte ind på matematik, var jeg meget i tvivl om, hvad jeg ville søge ind på, og om jeg overhovedet ville søge ind. I dag, er jeg rigtig glad for, at jeg valgte at søge ind, og at jeg valgte matematikken, da jeg møder masser af spændende og sjove udfordringer i min dagligdag, og da der er et stærkt socialt sammenhold på matematik.

Mentorgruppe Nat-Tech 2:

Monika

Jeg hedder Monika, jeg er 24 år gammel og går på Nanoscience på 3. årgang. Jeg kommer fra den lille by Sønder Omme og har taget HTX. Var i studiepraktik på min nuværende uddannelse i mit sabbatår, og det hjalp mig med at blive afklaret, da jeg er meget tiltalt af tværfaglighed og jeg følte at man med uddannelsen kunne man få redskaber til at gøre en forskel. I min fritid nyder jeg de sociale arrangementer der er på universitetet, samt at gå ture i naturen og male. Som mentor vil jeg give dig et realistisk billede af balancekunsten i at være studerende og give dig visheden om, at de tunge bøger ikke er så tunge, når man løfter i flok. Jeg glæder mig til at høre dine tanker, ideer og lære dig at kende.

Line

Jeg hedder Line, jeg er 25 år og læser civilingeniør med speciale i Construction Management. Jeg har tidligere taget en diplomingeniøruddannelse i bygningsdesign. På ingeniørstudiet i byggeri arbejder vi med et bredt spektrum af opgaver inden for byggeriets verden. Jeg har boet i Aarhus i 5 år, men kommer oprindeligt fra Esbjerg, hvor jeg har gået på Esbjerg Statsskole STX. Når jeg ikke er på universitet, bruger jeg min tid på sociale arrangementer og aktiviteter med mine venner. Som mentor håber jeg at kunne vise dig, hvordan det er at være studerende på Aarhus Universitet, men også hvordan det er at være ung i Aarhus med alt det der hører med. Jeg glæder mig til at møde dig.

Mentorgruppe Nat-Tech 3:

Karina

Jeg hedder Karina, er 24 år gammel, og kan snart kalde mig elektrisk energiteknologiingeniør. Inden jeg flyttede til Århus, tilbragte jeg mit sabbatår i England, hvor jeg arbejdede på en cafe og oplevede England i fritiden. Jeg er opvokset på en gård uden for en lille by nord for Viborg og har altid været interesseret i naturvidenskab og specielt matematik. Jeg havde derfor fysik, matematik og engelsk som A-fag på Viborg Katedralskole. Nu bor jeg på skønne Trøjborg her i Århus, og i min fritid nyder jeg at lave god mad med mine veninder, spille brætspil eller drikke en øl og høre live musik. Jeg glæder mig til at vise dig, hvad det vil sige at være studerende på AU.    

Frederik

Jeg hedder Frederik, er 25 år og læser medicinalkemi på Århus universitet. Jeg er vokset op i en lille uden for Svendborg, hvor jeg gik i gymnasiet og blev inspireret til at tage på universitetet af andre universitetsstuderende gennem det rullende universitet, som fik fordybelsen og studielivet til at lyde som noget for mig. Efter gymnasiet tog jeg et højskoleophold, hvor jeg lavede en masse gymnastik, dans, adventure og klatring. Jeg bruger meget af min tid uden for studiet som underviser i enten gymnastik eller som instruktor for andre studerende på universitetet. Jeg glæder mig til at møde dig, og håber at jeg kan give dig et indblik i, hvordan det er at være studerende på AU.

Mentorgruppe Nat-Tech 4:

Andreas G.

Hej! Jeg hedder Andreas, jeg er 22 år og læser til civilingeniør i bioteknologi på 3. år. Jeg kommer oprindeligt fra en lille landsby, men bor nu i Aarhus. Jeg har altid været fascineret af naturen, og haft en tanke om at jeg godt vil gøre en forskel i verden. Oprindeligt havde jeg ikke selv tænkt at jeg skulle læse en ingeniøruddannelse, men jeg sprang ud i det og har på ingen måde fortrudt. Det er utroligt hvor hurtigt ens fordomme om universitetet og de forskellige uddannelser forsvinder når man selv starter! Jeg glæder mig meget til at vise jer både den faglige, men nok i endnu højere grad den sociale del af at gå på univ

Maiken

Mit navn er Maiken og jeg studerer matematik på 7. semester. Jeg er i den heldig situation, at jeg på baggrund af mit tilvalgsfag, religionsvidenskab, får et semester ekstra tillagt min bachelor.

Jeg er oftest at finde på Matematisk Institut, hvor jeg, i fællesskab med mit hold, forsøger at løse forskellige matematiske problemer eller blot praler med mit gebrokne arabisk. Et sprog, som jeg har fået muligheden for at lære på baggrund af mit tilvalg i religionsvidenskab.  Derudover er jeg glad for at træne, hvilket jeg gør i mit lokale træningscenter. Jeg er dog også tit at finde på sofaen, hvor jeg efter en lang dag slapper af med en god serie og en masse bland selv-slik. I weekenderne arbejder jeg på et hotel, hvor jeg sørger for gæsternes velbehag. Jeg har dog også fri weekender, hvor jeg i ledtog med mine venner tager på Aros, stranden, fredagsbaren, gåture og laver en masse andet gøgl.

Mine fremtidsdrømme er at blive underviser og hjælpe elever med at nå deres individuelle mål. Jeg havde nemlig selv brug for hjælp til at komme igennem gymnasiet, eftersom jeg var den først i min familie til at få studenterhue på. Heldigvis havde jeg nogle fantastiske lærere og klassekammerater, som gjorde det hele lettere. 

Mentorgruppe Nat-Tech 5:

Kasper K.

Jeg er 23 og studerer fysik på 5. semester her i efteråret 2020. Jeg kommer fra Ry, men har set bredt på forskellige naturvidenskabelige uddannelser i København, Aalborg og Aarhus, før jeg valgte fysik i Aarhus. Jeg blev student i 2017 fra STX.  Herefter havde jeg et sabbatår med tid til overvejelser om, hvad jeg ville. Helt standard arbejdede jeg og var på en dejlig udlandsrejse; jeg kom undervejs til at savne at lære om den ”fysiske verden” – fysik. I min fritid har jeg altid kunne lide at dyrke sport særligt i naturen. Hertil har jeg i mange år dyrket løb (i atletik regi). Jeg glæder mig til at fortælle mere om universitetslivet og høre jeres historier!

Terese

Mit navn er Terese, jeg er 23 år og skal til at starte på mit 3. år på biologi. Jeg kommer fra Horsens og har gået på Horsens Gymnasium, hvor jeg selv deltog i SubUniversity. Efter gymnasiet havde jeg to sabbatår, hvor jeg arbejdede, rejste rundt i Sydøstasien og var frivillig i Afrika. Det var i løbet af de to år, at jeg fandt ud af jeg ville læse biologi. I min fritid kan jeg godt lide at være sammen med mine venner, og så er det også vigtigt for mig at være fysisk aktiv. Som mentor glæder jeg mig til at give jer et indblik i livet som studerende på Aarhus Universitet og lære jer bedre at kende.