Aarhus Universitets segl

Andreas Nielsen Hald

Titel

Postdoc, Ph.d.

Primær tilknytning

Andreas Nielsen Hald

Fagområder

  • Primære sundhedsvæsen
  • Tværfagligt samarbejde
  • Sundhedsvæsenets organisering
  • Professioner
  • Implementeringsforskning

Kontaktinfo

Mailadresse

Profil

Som sundhedssociolog undersøger jeg, hvordan sundhedsprofessionelle samarbejder, hvordan organisationer former deres arbejde - og hvordan de selv former organisationerne - samt hvordan interventioner påvirker sundhed og social trivsel. Min forskning fokuserer på tværfagligt samarbejde, organisering af sundhedsvæsenet og digital sundhedsteknologi. Jeg har en baggrund i sociologi og folkesundhedsvidenskab og erfaring med mixed-methods forskning, policy analyse, undervisning og vejledning.

Forskning

Jeg undersøger, hvordan sundhedssystemer fungerer i praksis, med fokus på, hvordan professionelle samarbejder, hvordan interventioner implementeres, og hvordan digitale løsninger påvirker vores sundhed.

Ved hjælp af mixed-methods forskning søger jeg at afdække mekanismer, der kan forbedre samarbejde og styrke interventioner. Min forskning hjælper praktikere, beslutningstagere og forskere med at forstå og udvikle bedre praksisser, der understøtter et mere ligeligt og sammenhængede sundhedsvæsen.

Uddannelse

Jeg underviser i organisatoriske forandringsprocesser i folkesundhed på folkesundhedsvidenskab. Tidligere har jeg undervist i sundhedsadfærd og personlighed for folkesundhedsvidenskab, medicin og odontologi.

Ved hjælp af interaktive forelæsninger, casebaseret læring og diskussioner er mit mål, at studerende kan anvende teori til at analysere sundhedsadfærd og organisatoriske forandringer.

Jeg har også bidraget til udviklingen af undervisningsmaterialer og eksamensformater.

Samarbejder

Jeg samarbejder med forskere fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet, University of Toronto, University of Malawi, University of Sydney og University of Melbourne om projekter relateret til sundhedsvæsenets organisering, tværfagligt samarbejde og digitale sundhedsinterventioner.

Målet er at skabe viden, der forbedrer sundhedsydelser, styrker professionelt samarbejde og informerer politik om digitale sundhedsløsninger og ulighed i sundhed på tværs af forskellige sundhedskontekster.

Arbejdsområder

Jeg arbejder primært med sundhedsvæsenets organisering og professionelt samarbejde og undersøger, hvordan strukturelle og kontekstuelle faktorer påvirker sundhedsydelser samt professionelle og organisatoriske praksisser. Min ekspertise omfatter organisationssociologi, institutionel teori, implementeringsforskning og tværfaglig samarbejde. Derudover bidrager jeg til undervisning, vejledning, fagfællebedømmelse samt registerbaserede studier om sundhedsmæssige og politiske effekter.

Udvalgte publikationer

Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle