Om Det rullende Universitet

Det rullende Universitet er et tilbud fra Aarhus Universitet til alle landets ungdomsuddannelser (stx, hf, htx, hhx, ib og eux).

 

Det rullende Universitets formål er at give gymnasieelever en smagsprøve på den faglighed, man møder på et universitet samt at give dem et indblik i, hvordan det er at studere på universitetet. Projektets andet mål er at give universitetsstuderende erfaring med faglig formidling og undervisning i gymnasiet.

 

En undervisningsdag med Det rullende Universitet indeholder både klasseundervisning, hvor studerende fra Aarhus Universitet underviser eleverne i et emne fra deres eget studium, en uddannelsesCafé hvor eleverne kan møde de studerende samt evt. fællestimeforedrag ved en forsker fra Aarhus Universitet.

 

Det rullende Universitet er et tilbud til elever på alle årgange og studieretninger. En undervisningsdag kan enten være for et helt gymnasium, eller i særlige tilfælde for en eller flere årgange. Vi laver dog som udgangspunkt ikke undervisningsdage for under 10 klasser, med mindre der er tale om et helt gymnasium.

 

De universitetsstuderende kommer fra alle Aarhus Universitets hovedområder, så eleverne vil kunne møde studerende fra de forskellige uddannelser på humaniora, sundhedsvidenskab, samfundsvidenskab, naturvidenskab og teknologi.

 

Det rullende Universitet underviste I 2017 30 gymnasier, handelsgymnasier og tekniske gymnasier. En oversigt over disse gymnasier, findes her.


Foto: Melissa Bach Yildrim, AU-fotoFoto: Melissa Bach Yildrim, AU-fotoFoto: Melissa Bach Yildrim, AU-foto