Aarhus Universitets segl

Iværksætteri på AU

Få en fornemmelse af, hvordan Aarhus Universitet skaber innovation via forskere og studerende - og lad dig inspirere til samarbejde om innovation og iværksætteri. The Kitchen er Aarhus Universitets største tværgående iværksætterhub med 550+ forskere og studerende tilknyttet.


Kort om iværksætteri på Aarhus Universitet

De seneste år har Aarhus Universitet haft et stærkt fokus på iværksætteri, som er blevet en væsentlig del af organisationens erhvervsstrategi, hvor formålet er at skabe flere levedygtige virksomheder, der har deres udspring fra forskningsbaseret viden og uddannelser.

Gennem universitetets Technology Transfer Office og fagmiljøernes iværksætterhubs får forskere og studerende vejledning og hjælp til at afsøge det kommercielle potentiale af deres forskning og forretningsidéer.

Som en del af indsatsen åbnede universitetet i 2020 iværksætterhuset The Kitchen i en tidligere hospitalsbygning, der siden er blevet et hotspot for iværksætteri hos både studerende og forskere. 

Tiltaget skal styrke kompetencerne og netværket hos de uprøvede iværksættere og sætte dem i forbindelse med offentlige erhvervsinitiativer, relevante virksomheder og det lokale økosystem af iværksættere. 

Samtidig modtager brugerne af iværksætterhuset sparring fra erfarne forretningsudviklere og får lettere adgang til finansieringsmuligheder. Flere hundrede iværksættere har allerede benyttet sig af The Kitchens faciliteter eller rådgivning.


Interviews med inspirerende AU-iværksættere



Iværksætteri i tal



Iværksætteri på ARTS og Aarhus BSS



AU-iværksættere skaber vækst i hele landet


Mød iværksætterne i Pesitho: "Det skal gøre noget godt for samfundet - og være en god forretning"
Mød iværksætterne i FieldSense: "AU's inkubationsmiljø har givet os plads til at udvikle vores virksomhed under studiet"