Du er her: AU  Forskning Forskningens Døgn

Forskningens Døgn

Forskningens Døgn 2010 og 2012 Fotos: Lars Kruse og Jesper Rais


Aarhus Universitet deltager i 2016 for tolvte gang i videnskabsfestivalen Forskningens Døgn. Forskningens Døgn er et initiativ igangsat af Videnskabsministeriet (det nuværende Uddannelses- og Forskningsministeriet), og i hele landet bydes der på forskning i øjenhøjde i dagene 25. april - 1. maj.

Aarhus Universitet afholder hvert år et samlet arrangement på Campus Aarhus, hvor alle vores forskere inviteres til at præsentere deres forskningsområde inden for årets tema. I 2016 er temaet FASCINERENDE FORSKNING, og forskerne vil angribe temaet fra alle tænkelige vinkler.

De forrige år har vi bl.a. behandlet emner som HJERNEN, KLIMAET, KROP OG KULTUR, KÆRLIGHED, FOOD IN THE FUTURE og senest – i 2015 – FREMTIDENS TEKNOLOGIER.

Arrangementet er gratis, åbent for alle og finder sted i den smukke og spektakulære Navitas-bygning på Aarhus Havn, som udgør en perfekt ramme om de forskellige forskningsformidlingstilbud. Således kan gæsterne i auditorierne opleve forskellige speedforedrag af ca. 20 minutters varighed og i foyerområdet komme helt tæt på vores forskere og opleve eksperimenter, se udstillinger og deltage i workshops, forsøg osv.

I menuen til venstre kan du finde videoer, billeder og artikler fra tidligere års Forskningens Døgn på Aarhus Universitet.