Forskningens Døgn

Forskningens Døgn 2016
Foto: Lars Kruse
Forskningens Døgn 2016
Foto: Lars Kruse
Forskningens Døgn 2016
Foto: Melissa Bach Yildirim
Forskningens Døgn 2016
Foto: Melissa Bach Yildirim


Aarhus Universitet deltager i 2018 for trettende gang i videnskabsfestivalen Forskningens Døgn. Forskningens Døgn er et initiativ igangsat af Videnskabsministeriet (det nuværende Uddannelses- og Forskningsministeriet), og i hele landet bydes der på forskning i øjenhøjde i dagene 20. - 26. april.

Aarhus Universitet afholder hvert år et samlet arrangement på Campus Aarhus, hvor alle vores forskere inviteres til at præsentere deres forskningsområde inden for årets tema. I 2018 er temaet FASCINERENDE FORSKNING, og forskerne vil angribe temaet fra alle tænkelige vinkler.

De forrige år har vi bl.a. behandlet emner som HJERNEN, KLIMAET, KROP OG KULTUR, KÆRLIGHED og FOOD IN THE FUTURE.

Arrangementet er gratis, åbent for alle og finder sted i og omkring den historiske bygning Stakladen, som udgør en smuk ramme om de forskellige forskningsformidlingstilbud. Således kan gæsterne i de omkringliggende undervisningslokaler opleve forskellige speedforedrag af ca. 20 minutters varighed og i Stakladen komme helt tæt på vores forskere og opleve eksperimenter, se udstillinger og deltage i workshops, forsøg osv.

I menuen til venstre kan du finde information, billeder og artikler fra tidligere års Forskningens Døgn på Aarhus Universitet.