Aarhus Universitets segl

Udvalgte arrangementer og konferencer på AU


Åbningskonference for Videnscenter for Digital Teknologiforståelse

Den officielle åbning af Videnscenter for Digital Teknologiforståelse finder sted 4. december på Københavns Professionshøjskole, og åbningen markeres sammen med nogle af landets førende eksperter og beslutningstagere inden for teknologiforståelse.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Mandag 4. december 2023,  kl. 13:30 - 17:00

Sted

Københavns Professionshøjskole, Humletorvet 3, 1799 København V

Åbningen af Videnscenter for Digital Teknologiforståelse finder sted 4. december, og det sker med oplæg af nogle af landets førende eksperter og beslutningstagere inden for teknologiforståelse.

Åbningen er samtidig en lejlighed til at udveksle idéer og indsigter samt diskutere, hvordan børn og unge i Danmark får digital teknologiforståelse, så de myndiggøres til konstruktivt og kritisk at kunne deltage som demokratiske borgere i et digitaliseret samfund.

Opdateret program for åbningen 

  • Velkommen ved styregruppeformand, Jakob Harder (KP) & styregruppemedlem, Maja Horst (AU)
  • Børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye
  • Centerleder, Ole Sejer Iversen (AU)
  • Formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Asger Kjær Sørensen
  • Vicecenterleder, Lars Bo Andersen (KP)
  • Bestyrelsesmedlem i Danske Skoleelever, Magnus Herman
  • Programdirektør, Villum Fonden, Agi Csonka
  • Centerleder, Ole Sejer Iversen (AU)

Deltag ONLINE: Selvom åbningskonferencen er fuldt booket, så er det stadigvæk muligt at være med online på Zoom. Hvis du er interesseret i det, så tilmeld dig her: https://www.trippus.net/tekforstaa_onlinedeltagelse_aabningskonference

Hvis du er tilmeldt den fysiske konference og desværre ikke kan deltage, så giv os venligst besked her: kontakt@tekforstaa.dk, så en anden kan få glæde af pladsen.

Organisering og deltagere 

Videnscentret etableres i et ligeværdigt samarbejde mellem universiteter og professionshøjskoler. Konsortiet er landsdækkende og består af 8 partnere: De seks professionshøjskoler, Aarhus Universitet og Københavns Universitet.

Aarhus Universitet og Københavns Professionshøjskole er værtsorganisationer på vegne af deres respektive sektorer og varetager henholdsvis forankring af digital teknologiforståelse på de gymnasiale og videregående uddannelser, og grundskole og læreruddannelse. Centret er støttet med 50 mio. kr. af Lundbeckfonden, Novo Nordisk Fonden og Villum Fonden i en programperiode 2023 – 2028.

ww.tekforstaa.dk