Aarhus Universitets segl

Ungdomsforskning flytter til Aalborg Universitets afdeling i Københavns Sydhavn

Center for Ungdomsforskning (CeFU) flytter fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) ved Aarhus Universitet i Emdrup til Aalborg Universitets Institut for Læring og Filosofi i Københavns Sydhavn.

Flytningen til Sydhavnen sker med begrundelse i de faglige samarbejds- og udviklingsmuligheder, der har åbnet sig på AAU. 

”CeFU får mulighed for at prioritere ”et 360 graders perspektiv på unges aktuelle livssituation, som både går på langs og i dybden af ungdomslivets forskellige aspekter og arenaer,” siger CeFU-centerleder, forskningsleder og lektor Noemi Katznelson. 

Og institutleder Anette Lorentzen, Institut for Læring og filosofi, Aalborg Universitet ser frem til at huse CeFU. Hun siger: ”Jeg er sikker på, at det tværfakultære institut for Læring og Filosofi udgør en ramme, der vil give CeFU ekstra muligheder. Muligheder som gavner deres forskning og som er lette at realisere i vores organisation.” 

Hanne Løngreen, institutleder fra Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) ser det ligeledes som en god udvikling for centeret:

”Centret får lejlighed til at udfolde deres aktiviteter yderligere i Aalborg Universitets miljø i Sydhavnen, der matcher CeFUs profil endnu bedre. Vi har været glade for at huse CeFU. Men det glæder mig på centeret og ikke mindst dansk ungdomsforsknings vegne, at centerets forskere får endnu bedre muligheder og kan udnytte nye synergier ved at flytte til AAU.” 

Med overflytningen følger foreningen bag CeFU, der består af en række institutioner, organisationer og virksomheder, som bl.a. fungerer som sparringspartnere i prioriteringen af centrets forskning. CeFU flyttede fra RUC til DPU (Danmarks Pædagogiske Universitet) i Emdrup i 2004. I 2007 blev DPU fusioneret med Aarhus Universitet.