Aarhus Universitets segl

Podcasts

PODCASTS FRA AARHUS UNIVERSITET

Lyt med, når forskere fra AU tager dig med bag tæppet og helt ind i laboratorierne og på forskningsgangene. Dyk ned i et udvalg af podcasts, og få forskning serveret til dine høretelefoner fyldt med viden og perspektiv. 


Arts

Viden om Norden – podcastserie fra nordics.info

”nordics.info” samler tværfaglig information til en global læser- og lytterskare om forskellige aspekter af det nordiske område – nordisk historie, politik og kultur. Bag serien står projektkoordinator Nicola Anne Witcombe fra Afdeling for Historie på Institut for Kultur og Samfund i samarbejde med forskere fra Arts og diverse partnere fra Danmark og andre nordiske lande.
Lyt til podcastserien fra nordics.info


Aarhus Universitet

#DiversityAU

Podcastserien #DiversityAU handler om diversitet og ligestilling på Aarhus Universitet. I 2. sæson af serien dykker fire internationalt anerkendte eksperter ned i de fire områder, som AU's handleplan for ligestilling fokuserer på: Arbejdspladskultur, rekruttering, ledelse og karriereudvikling. Vært er  journalist Carsten Ortmann, som blandt andet er kendt fra DR P1s program Supertanker.

2. sæson af #DiversityAU podcasten er på engelsk. 


Arts

Pædagogisk indblik

Lyt til artikler fra DPU's magasin Asterisk og podcast-serien Pædagogisk indblik, hvor forskere fra DPU sammen med lærere, pædagoger og andre fagprofessionelle fortæller om aktuelle emner inden for pædagogik og uddannelse.


Arts

Reimagining Ireland

'Reimagining Ireland' er en podcast, som fører events og forskning fra Centre for Irish Studies på Aarhus Universitet ind i et større transnationalt fællesskab. Serien findes både på dansk og engelsk fra Spreaker, Spotify og Itunes.


Aarhus BSS

Det videnskabelige kvarter

En podcastserie med forskningsbaseret viden om erhverv og samfund. Lyt med, når vært Michael Schrøder interviewer en forsker fra Aarhus BSS, som på 15 minutter går i dybden med ét emne. Kort, overskueligt og enkelt.  


Aarhus BSS

STOF podcast

I STOF podcast kan du høre forskere fra Center for Rusmiddelforskning fortælle om forbrug af stoffer og alkohol, rusmiddelbehandling, narkotikapolitik, køb og salg af stoffer og forebyggelse af alkohol- og stofmisbrug. Podcast-episoderne er enten samtaler, hvor forskerne fortæller om et emne inden for rusmiddelforskning til journalist Marianne Pilegaard eller artikler, som forskerne læser op.  


Health

Tæt på retsmedicin

Få et unikt indblik i retsmedicinernes arbejdsmetoder og overvejelser. Krimigenrens film og romaner giver ofte et unuanceret billede af den opgave, retsmedicinerne udfører for politiet. I denne podcastserie får du den ægte vare med eksakte fakta fortalt af medarbejderne fra Institut for Retsmedicin.   


Natural Sciences and Technical Sciences

Bæredygtig viden

I podcast-serien Bæredygtig Viden vil du i hvert afsnit møde forskere, som tænker ud af boksen og samarbejder på kryds og tværs med hinanden og erhvervslivet om at finde løsninger på verdens store udfordringer.  


Aarhus Universitet

Interacting Minds

Interacting Minds er en tværvidenskabelig forskningspodcast. De to værter, Kim Holflod og Savhannah Schulz, får besøg af andre tværfaglige forskere for at udforske og diskutere deres arbejdsområder og dele glimt af den rejse, der har ført dem dertil. Første sæson handler om forskning i leg. Podcasten er på engelsk. 


Arts

Sounds of War

Sounds of War er et lydmagasin, der handler om lyd, hukommelse og krig. I podcasten deler deltagerne i projekt SoundTrak deres tanker, indsigter og processer fra projektet, der er et tværnationalt og tværfagligt forskningsprojekt, som handler om lydhukommelse fra 2. Verdenskrig i Taiwan, Østtyskland og Danmark. Podcasten er på engelsk.