Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Podcasts

PODCASTS FRA AARHUS UNIVERSITET

Lyt med, når forskere fra AU tager dig med bag tæppet og helt ind i laboratorierne og på forskningsgangene. Dyk ned i et udvalg af podcasts, og få forskning serveret til dine høretelefoner fyldt med viden og perspektiv. 


Aarhus Universitet

#DiversityAU

Podcastserien #DiversityAU handler om diversitet og ligestilling på Aarhus Universitet. I fem afsnit interviewer journalist Nynne Bjerre Christensen fem kvindelige forskere om deres karrierer. Samtalerne kommer blandt andet ind på karrierevalg, udenlandshold, forskningsfinansiering og om deres overvejelser om at opnå en topposition i academia som kvinde.  


Arts

Pædagogisk indblik

Lyt til artikler fra DPU's magasin Asterisk og podcast-serien Pædagogisk indblik, hvor forskere fra DPU sammen med lærere, pædagoger og andre fagprofessionelle fortæller om aktuelle emner inden for pædagogik og uddannelse.


Podcast - Reimagining Ireland

Arts

Reimagining Ireland

'Reimagining Ireland' er en podcast, som fører events og forskning fra Centre for Irish Studies på Aarhus Universitet ind i et større transnationalt fællesskab. Serien findes både på dansk og engelsk fra Spreaker, Spotify og Itunes.


Aarhus BSS

Det videnskabelige kvarter

En podcastserie med forskningsbaseret viden om erhverv og samfund. Lyt med, når vært Michael Schrøder interviewer en forsker fra Aarhus BSS, som på 15 minutter går i dybden med ét emne. Kort, overskueligt og enkelt.  


billede

Aarhus BSS

STOF podcast

I STOF podcast kan du høre forskere fra Center for Rusmiddelforskning fortælle om forbrug af stoffer og alkohol, rusmiddelbehandling, narkotikapolitik, køb og salg af stoffer og forebyggelse af alkohol- og stofmisbrug. Podcast-episoderne er enten samtaler, hvor forskerne fortæller om et emne inden for rusmiddelforskning til journalist Marianne Pilegaard eller artikler, som forskerne læser op.  


Health

Tæt på retsmedicin

Få et unikt indblik i retsmedicinernes arbejdsmetoder og overvejelser. Krimigenrens film og romaner giver ofte et unuanceret billede af den opgave, retsmedicinerne udfører for politiet. I denne podcastserie får du den ægte vare med eksakte fakta fortalt af medarbejderne fra Institut for Retsmedicin.   


Natural Sciences og Technical Sciences

Bæredygtig viden

I podcast-serien Bæredygtig Viden vil du i hvert afsnit møde forskere, som tænker ud af boksen og samarbejder på kryds og tværs med hinanden og erhvervslivet om at finde løsninger på verdens store udfordringer.