Aarhus Universitets segl

Andreas Tagmose Grønkjær

Titel

Ph.d.-studerende, PhD-Studerende

Primær tilknytning

Andreas Tagmose Grønkjær

Fagområder

  • Idéhistorie
  • Global Idéhistorie
  • Begrebshistorie
  • Metaforlogi
  • Rejseliteratur

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Profil

Jeg er PhD-studerende med primær interesse i Historiefilosofi, Historiografiens historie og Historiografiens filosofi. Jeg interessere mig for, hvordan mennesker danner sig selv igennem deres fortællinger og traditioner og skaber fremtider for sig selv ved at bruge historien som en resource. Jeg er interesseret i at se på historien som en slagmark for idéer og fortolkninger, og hvordan man har samlet verden i tid og på begreb; hvem som falder udenfor og hvorfor de ikke måtte være med. Jeg er interesseret i "Historiens maginaliserede".

Forskning

Mit projekt hedder "Voices from the Outskirts of History". Her undersøger jeg, hvordan de tidlige etnografiske beredtninger om verden udenfor Europa influerede den Unghegelianske filosofi om emancipation. 

Jeg undersøger, hvordan den tidlige religions- og folkehistorie fra sidst i 1700-tallet og første halvdel af 1800-tallet gav revolutionære tanker et nødvendigt "view-from-afar", hvorfra disse kunne forestille sig et nyt Europa i Vormärz. Igennem det vil jeg vise, at man indenfor idéhistorien og fag-Filosofien ikke blot kan smide rejseliteratur og tidlig etnografi væk, som blot værende randliteratur. 

Udvalgte publikationer

Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle