Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Afsnit 1: Professor Anja Bechmann

I første afsnit af #DiversityAU-podcast kan du møde Anja Bechmann. Hun er professor i medievidenskab på Institut for Kommunikation og Kultur og direktør for Center for Digital Social Research, DATALAB.

I en samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen fortæller Anja Bechmann om sin vej til professor-titlen - og om at være drevet af nysgerrighed og vilje til at løse samfundets små og store udfordringer.

Hun kommer også ind på nogle af de udfordringer, hun er stødt på undervejs. Hun nævner bureaukrati, konkurrence og uheldige incitamentsstrukturer.

Til sidst i afsnittet giver hun gode råd til unge, særligt kvindelige, forskere, der selv overvejer en karriere i academia.

”Jeg er drevet af nysgerrigheden – og af at løse de store problemer i vores samfund” - Anja Bechmann


Om #DiversityAU-podcast

#DiversityAU-podcast handler om diversitet og ligestilling i forskningsverdenen. I fem afsnit interviewer journalist Nynne Bjerre Christensen fem kvindelige forskere fra Aarhus Universitet om deres karrierer. Samtalerne kommer blandt andet ind på karrierevalg, udenlandsophold, forskningsfinansiering og om deres overvejelser om at opnå en topposition i academia.