Aarhus Universitets segl

Planlæg dit samarbejde

Når du planlægger dit samarbejder med en forsker eller forskergruppe ved Aarhus Universitet om et bestemt projekt, bør du overveje følgende spørgsmål:

Hvilken opgave vil jeg have løst?
Desto mere præcist du kan beskrive din opgave, dit problem eller dit ønske til Aarhus Universitet, desto bedre kan universitetets forskere fastlægge den rigtige arbejdspakke for et projekt i samarbejde med dig.  

Hvilke rettigheder har jeg brug for?
Har du brug for fuldstændigt ejerskab over forskernes resultater, skal du indgå en aftale om rekvireret forskning på markedsvilkår. Har du kun brug en brugsret til resultaterne, kan du indgå en aftale om samfinansieret forskning.

Hvilken publiceringsadgang kan jeg tillade?
Har du brug for at udskyde forskernes adgang til at publicere forskningens resultater i mere end 3 måneder, eller har du brug helt at afholde forskerne fra at publicere, skal du indgå en aftale om rekvireret forskning på markedsvilkår. Kan du acceptere, at forskerne kan publicere forskningens resultater inden for 3 måneder, kan du indgå en aftale om samfinansieret forskning.

AU Technology Transfer Office (AU TTO) kan hjælpe dig med at planlægge dit samarbejde og besvare ovenstående spørgsmål og eventuelle andre spørgsmål, du måtte have til et samarbejde. Kender du allerede den forskergruppe eller det institut, du vil samarbejde med, er du også velkommen til at tage direkte kontakt til forskerne eller instituttet, der selv vil sørge for at kontakte AU TTO.

Jo tidligere i forhandlingsprocessen, du kontakter os, desto bedre service kan vi yde med henblik på at udarbejde en afbalanceret aftale.