Aarhus Universitets segl

Dual Career hjælper iværksættere jonglere studie og startup

At drive en succesfuld startup og være universitetsstuderende svarer til at have to fuldtidsjob samtidig. Derfor har Aarhus Universitet, som det eneste universitet i Danmark, skabt Dual Career. En service til topatleter og iværksættere, der har brug for fleksible studieforhold, så de ikke behøver at vælge mellem studie og startup.

Morten Munch Mindegaard vejleder iværksættere om Dual Career

Af Signe Trier Simonsen

Plads til at være ambitiøs

”Jeg har ikke lyst til at kæmpe mig igennem studiet med 02 i snit. Det er der ikke så meget ved. Og det er her, Dual Career kommer ind i billedet og hjælper mig. Det får mit studieliv og mit liv som iværksætter til at hænge sammen.”

Det fortæller Martin Johansen. Han er i gang med 8. semester på cand.merc. i Finance og International Business og samtidig direktør og medstifter af Mercura. En startup, der leverer softwareløsninger til små og mellemstore virksomheder. Og netop muligheden for at indfri sine ambitioner over hele linjen er målet med Dual Career. Morten Munch Mindegaard er rådgiver hos Dual Career, og er til dagligt den, der møder de studerende. Han fortæller:

”Vi er sat i verden for at undgå, at du som iværksætter og studerende skal vælge imellem dine to passioner. Udfordringen er, at de studerende, der går efter begge dele, er enormt ambitiøse. Og kan de ikke få indfriet deres ambition – så dropper de ofte ud. Det er Dual Career heldigvis med til at forhindre.”

Dual Career hjælper hvert år mere end 200 studerende med ikke at brænde ud. Initiativet er det eneste af sin slags i Danmark og dermed helt unikt for Aarhus Universitet.

Hjælp til eksamen og færre fag per semester

Dual Career råder over en lang række ”hjælpemidler”, som kan komme iværksættere med et tætpakket skema til gode. De kan for eksempel tage færre ECTS per semester eller udskyde en eksamen. De kan også få en studieassistent, der kan hjælpe med at tage noter til den undervisning, iværksætteren ikke kan deltage i og ikke mindst få supplerende undervisning op til eksamen. Hver enkelt studerende får en individuel løsning – og det er der ifølge rådgiver hos Dual Career Morten Munch Mindegaard en god grund til:

”Det er forskelligt fra person til person, hvad der presser os. Derfor tager vi i Dual Career afsæt i den enkeltes behov. Det kan være, at det er det daglige studiepres, der er for højt – eller måske er det kun op til eksamen, du har svært ved at nå tingene. Begge dele kan vi hjælpe med.”

En af dem, der har fået den hjælp er Mads Krog Kristensen, som læser Jura på 4. semester og samtidig er co-founder af virksomheden GS Supply, som leverer bæredygtig emballage til cafeer og restauranter. Startuppen er kun lidt over et år gammelt, men det er gået stærkt og de to unge iværksættere sidder allerede og forhandler store aftaler. Aftaler, der har gjort det nødvendigt for dem at have 150 m2 lager. Mads Krog Kristensen fortæller:

”Jura er et intensivt studie – og ikke ligefrem en walkover. Den første tid, hvor jeg ikke havde hjælp fra Dual Career, var virkelig en hård omgang. Nu er der mere balance.”

Også Mads Krog Kristensens co-founder, Christian Møller, som læser HA på Aarhus BSS, har fået hjælp i form af supplerende undervisning op til eksamen.

Sådan får du gavn af Dual Career

Dual Career er til rådighed for alle studerende, der er iværksættere ved siden af studiet, og har brug for rådgivning fx i forhold til generel studieplanlægning. Skal du i betragtning til nogle af de services, som Dual Career udbyder, så skal du ansøge om det. Her bliver den studerende og startuppen vurderet på flere parametre deriblandt engagement, virksomhedens styrke og produkt samt markedets interesse. Morten Munch Mindegaard siger:

”Vi vil gerne i dialog med alle studerende, der driver en virksomhed – ligegyldigt hvilket niveau, de er på. På den måde er vi sikre på, at vi kan springe til med den rigtige hjælp, når behovet opstår. Vi ved alle, at en startup kan vækste meget på få måneder, derfor prøver vi at være i dialog med så mange som muligt.”

Hvis du er studerende, der driver en startup – og gerne vil i dialog med Morten Munch Mindegaard og Dual Career, så kan du kontakte ham på mmm@au.dk