Aarhus Universitets segl

Sebastian Egholm Lund

Titel

Ph.d.-studerende, Ph.d.-studerende

Primær tilknytning

Sebastian Egholm Lund

Fagområder

  • Litteraturhistorie
  • Kulturhistorie
  • Økohistorie
  • Det 19. åhundredes Frankrig
  • Victoriatiden

Kontaktinfo

Mailadresse

Profil

Jeg arbejder med det 19. århundredes litteratur, kultur, videnskab og økologi. Jeg arbejder med udgangspunkt i nyere økokritiske teorier om litteraturhistoriografi i lyset af Antropocæn og klimaforandringerne. Jeg har skrevet om Antropocæn litteraturhistorie i Litteratur og idéhistorie og mærkelig litteraturhistorie i Passage 90: Planeten.

Forskning

Dele af afhandlingen kan læses her: ISLE (NVSA “Expanding the Field” Essay Prize 2024), Nineteenth-Century Contexts, Dix-Neuf (SDN Publication Prize 2023).

Min afhandling Fictions of Climate undersøger klimafiktioner fra slutningen af det 19. århundrede. Selvom det hidtil er underbelyst, så begynder en række forfattere (Jules Verne, H. G. Wells, Rokeya Hossain, etc.) i denne periode – præget af stor klimatisk variabilitet og atmosfærisk forurening – at forestille sig fiktive rum, hvor mennesket kan skræddersy klimaet, så det passer til dets unikke behov. Mit projekt leverer dermed en litteraturhistorie over det menneskeskabte klima.

Uddannelse

Jeg har erfaring med at tilrettelægge, forelæse og eksaminere i faget Periodestudie: Fin de siècle. Pensum har indebåret fokus på naturalisme, New Imperialism og New Woman, men også periodens "nye" menneskeskabte miljøer: undergrunden, atmosfæren og planeten. Fokus har primært været på forfattere som Émile Zola, Joseph Conrad, Charlotte Perkins Gilman, M. P. Shiel og Helga Johansen.

Samarbejder

Jeg er mangeårig skribent for Litteraturmagasinet Standart. Jeg var temaredaktør på Passage 90: Planeten, som udkom i januar 2024. I december 2022 udkom Krisetider, min oversættelse af den franske filosof Michel Serres' Temps des crises (2009).

Jeg er tilknyttet Centre for Environmental Humanities (AU), Environmental Media and Aesthetics (AU) samt Det Grønne Forskernetværk (DK).

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle

Udvalgte aktiviteter

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle