Aarhus Universitets segl

Stine Liv Johansen

Titel

Lektor, Lektor, ph.d.

Primær tilknytning

Stine Liv Johansen

Fagområder

  • Børns mediebrug
  • Digitale medier
  • Medier og handicap
  • Sociale medier

Kontaktinfo

Telefonnummer
Mailadresse

Forskning

Mit forskningsfelt er relateret til børns mediebrug, især i forhold til legende praksisser. Min forskning anlægger et praksisorienteret perspektiv på mediernes og teknologiernes rolle i børns hverdag, med særligt fokus på, hvordan digitale og mobile teknologier bruges som kommunikative redskaber, der overskrider sociale og rumlige sfærer i børn og unges liv. Jeg er særligt optaget af krydsfeltet mellem medier og handicap, herunder repræsentation og deltagelse. 

Uddannelse

Min undervisning omhandler børn og unges liv med medier, med særligt fokus på kvalitative metoder til at undersøge mediebrug. Jeg underviser på Master i Børns Litteratur og Medier, på faget Mediebrug og oplevelse (på Medievidenskab) og på International Master in Children's Literature, Media, Culture and Entrepeneurship (CLMCE). Jeg vejleder desuden specialer og ph.d.-studerende indenfor området. 

Samarbejder

Forskning giver for mig bedst mening, når den sættes i spil i konkrete kontekster. Jeg har gennem årene samarbejdet med utallige organisationer, virksomheder og institutioner, både offentlige og private. Jeg har desuden haft flere tillidshverv, bl.a. som formand for Medierådet for Børn og Unge, og er formand for bestyrelsen for Odder Gymnasium og bestyrelsesmedlem i WeDoBooks, Center for Digital Pædagogik og Hou Maritime Idrætsefterskole. 

Udvalgte publikationer

Flere
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle
Brug piltasterne på tastaturet for at scrolle